Exorcizarea prin telefon e noul trend stupid pentru care preoții iau bani

Exorcizarea prin telefon e noul trend stupid pentru care preoții iau bani

Peste 200 de adepți ai exorcismului s-au înscris la un curs pentru înlăturarea demonilor. Cum, nu-i așa, suntem în secolul XXI, exorcizarea se ține și prin telefon.

Se întâmplă la Roma. Participanții, mulți dintre ei preoți catolici, participă la prelegeri și discuții pe baza unor subiecte vaste, ca vrăjitoria din Africa, diferența dintre posesia demonică și boala mintală. Astfel, peste cei 200 de participanți vor învăța de pe un ghid cum să scoată demonii din oameni.

Cardinalul Ernest Simoni din Albania a arătat un interes mare pentru prima sesiune a  cursului. Acum, a dus procesul la un alt nivel și spune că poate face exorcizare și prin telefon. Simoni, în vârstă de 89 de ani, spune că va citi prin telefon rugăciunile de exorcism.

Chiar și așa, nu sunt disponibile numere oficiale prin care enoriașii să apeleze la preoți. Oficialii bisericii catolice declară că numărul de posesiuni demonice este în creștere.

„Numărul de exorcizări a crescut cu siguranță de-a lungul anilor, pentru că cererilor de exorcizări au crescut”, spune profesorul Giuseppe Ferrari, organizator al cursului „Exorcizarea și rugăciunea eliberării”.

„Acest curs este extrem de util pentru că pregătește preoții care efectuează exorcizări să aibă o viziune completă, o viziune multidisciplinară asupra situației”, spune el. Preotul Benigno Palilla, exorcist pentru Dieceza de la Palermo, a declarat că în ultimii doi ani și jumătate a efectuat aproximativ 50 de exorcizări.

La curs, pe lângă exorciștii autorizați, teologii, psihologii și medicii criminologi vor vorbi și istoricii bisericii despre evenimentele trecute.

Participanții, printre care și femei, sunt ceea ce se numesc „exorciști auxiliari”, adică pot fi prezenți la ritual, se pot ruga și pot da un sprijin moral preotului care scoate demonul. Simoni, cardinalul albanez, spune că exorcizarea ar trebui efectuată doar dacă medicii nu sunt în măsură să explice comportamentul unei persoane.

„Discernământul este important”, spune el, subliniind că nu de puține ori a fost pus față în față cu o putere mare, demonică. „Iisus este cel care eliberează. Este puterea lui. În toate exorcizările pe care le-am făcut, Domnul m-a ajutat”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Reuters