Cum definești o excepție în Windows Defender, ca să nu fie scanată

Cum definești o excepție în Windows Defender, ca să nu fie scanată

Windows Defender a devenit o parte indespensabilă din Windows 10, dar ar fi bine să știi cum definești o excepție în antivirusul Microsoft care să nu fie scanată.

Windows Defender Security Center este denumirea completă a sistemului centralizat de securitate pe care îl utilizează toți utilizatorii de Windows 10. Este posibil să-ți fi achiziționat un antivirus separat sau să-ți fi instalat o soluție de securitate gratuită de la terți, dar Windows Defender nu pleacă nicăieri.

Chiar și dacă nu-i folosești toate modulele pe care ți le pune la dispoziție, ar fi bine să ai în vedere că este prezent în permanență și, într-o oarecare măsură, scanează tot ce se întâmplă pe PC.

În ultimii ani, Windows Defender a început să devină un antivirus de încredere, care face o treabă mai mult decât decentă pentru securitatea unei părți importante dintre utilizatorii de Windows. Ca orice antivirus însă, asta nu înseamnă că este perfect.

În funcție de ceea ce faci pe sistemul din dotare, s-ar putea să te confrunți cu un set de circumstanțe în care te infectezi cu un ransomware sau un troian, chiar dacă Windows Defender este activ.

În același timp, nu este exclus să întâmpini o situație în care un program mai vechi sau unul proaspăt descărcat de pe internet îți este recunoscut ca virus și blocat. S-ar putea să descarci un atașament de la un prieten în care ai încredere și Windows Defender să-l identifice ca virus.

Într-o astfel de situație, mai ales când ești convins că nu este vorba de un fișier infectat, ar fi bine să înveți cum definești o excepție în Windows Defender Security Center.

Exceptie Windows Defender

Poți defini în mai multe feluri o excepție în Windows Defender pe care nu o vrei scanată niciodată. În acest scop, trebuie să faci dublu click pe scutul alb din dreapta jos de lângă ceas. După ce ai accesat interfața programului, fă click pe Virus & Threat Protection.

Accesează secțiunea Virus & Threat Protection Settings. Un pic mai jos, este un meniu intitulat Exclusions. Fă click pe Add & Remove Exclusions.

Imediat, vei întâmpina o fereastră precum cea de mai jos. Apasă pe + pentru a adăuga o excepție la scanare. Alege Folder sau File / Fișier, în funcție de situația care se pretează la tine. După ce ai ales directorul sau aplicația care ți-a făcut probleme în trecut sau pe care vrei pur și simplu să ți-o evite antivirusul, modificările se vor fi aplicat în timp real.