Eroarea care îți albește părul pe net e mai veche decât internetul

Eroarea care îți albește părul pe net e mai veche decât internetul

Eroarea 404 este una dintre cele mai enervante pe care le poți întâlni pe internet, însă aceasta este chiar mai veche decât ”www”-ul.

Una dintre cele mai enervante situații pe care le poți întâlni pe internet este cea a unei erori „404 Not Found”. Mesajul este un răspuns standard HTTP generat atunci când un utilizator încearcă să acceseze un link defect sau mort.

Definiția lui 404 e destul de simplă, dar istoricul din spatele acesteia este ceva mai interesant de atât. Originea mesajului ne duce înapoi în anii ’80, când un grup de cercetători de la CERN, în Elveția, au început să lucreze la ceea ce urma să devină World Wide Web.

Pentru a reuși asta, cercetătorii au creat o infrastructură de baze de date care ofereau acces liber la date în diverse formate. Baza de date centrală a WWW era aflată în biroul de la etajul patru al unei clădiri, camera 404.

În interiorul biroului, doi sau trei oameni trebuiau să se ocupe manual de găsirea fișierelor cerute și să le transfere în rețea persoanei care a făcut cererea respectivă. Firește, nu toate cererile puteau fi îndeplinite, deoarece apăreau probleme, cum ar fi numele greșite de fișiere.

Atunci când aceste probleme au devenit din ce în ce mai comune, oamenii care făceau astfel de cereri defectuoase au ajuns să fie întâmpinați de un mesaj standard ”Room 404: file not found”.

Progresul tehnologiei a ajutat la transformarea procesului manual într-unul automat, dar mesajul de eroare a fost adaptat și transpus în codul de răspuns standard HTTP.

Ca în cazul altor legende mai mult sau mai puțin urbane urbane, trebuie să privești cu ușor scepticism povestea. De-a lungul anilor, mai mulți oameni au contestat povestea, însă aceasta pare a fi cea mai bună dintre cele existente.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: news.com.au
Etichete: