Cum rezolvi problemele cu internetul prin comenzi simple

Cum rezolvi problemele cu internetul prin comenzi simple

Problemele de rețea pot fi o sursă importantă de stres în casă sau la locul de muncă. De aceea, ar fi bine să ai în vedere care sunt cele mai bune comenzi pentru remedierea lor.

Nimic nu este mai frustrant decât să faci parte dintr-o rețea în care doar ție nu-ți merge internetul. Mai trist decât atât este să fii acasă, liniștit și să-ți dai seama că pe telefon ai o conexiune bună la internet, dar laptopul îți face probleme. Din fericire, există câteva soluții pentru a remedia problemele de rețea, iar cele mai multe dintre ele implică utilizarea câtorva comenzi tastate într-o fereastră de Command Prompt.

Înainte să te apuci de treabă însă, dacă ai o problemă cu rețeaua, sfatul meu este să scoți routerul din priză, să-l lași 10 secunde deconectat și, după aceea, să-l conectezi la loc. Eventual, repornește-ți sistemul și, dacă ești conectat cu fir, scoate cablul de rețea și conectează-l din nou. Acestea sunt soluțiile de bază.

Dacă le-ai parcurs și tot întâmpini probleme, fă click pe Start, tastează CMD, fă click dreapta pe primul rezultat – Command Prompt și optează pentru Run as Administrator. În noua fereastră tastează pe rând, urmate de Enter, fiecare dintre comenzile de mai jos. La final, ar trebui să-ți revină conectivitatea la internet și să fii online. De asemenea, în cazul în care nu vezi alte sisteme în rețea, ar trebui să se rezolve și acea situație neplăcută.

[readmore]

ipconfig -release

ipconfig -renew

ipconfig -flushdns

ipconfig -registerdns

Ca să verifici conectivitatea cu un server de pe internet sau o adresă dintr-un alt colț al lumii, poți folosi comanda ”ping google.com”, fără ghilimele. ”ping -t google.com” rulează aceeași comandă la infinit, până închizi fereastra de Command Prompt cu X în dreapta sus sau apăsând pe CMD+C. Dacă ești online, răspunsul pe care îl vei vedea pe ecran ar trebui să înceapă cu ”Reply from …”. Dacă ești offline, te vei confrunta cu Request timed out.

windows-10-command-prompt-admin

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: