Cum a ajuns dragostea să fie un pericol pentru tine pe internet

Cum a ajuns dragostea să fie un pericol pentru tine pe internet

În relații, unul din parteneri este mai la curent cu ce înseamnă internet și siguranță online, potrivit unui studiu, iar asta poate duce la probleme de securitate online.

Studiul a fost realizat în 18 țări, printre care și România, de Kaspersky Lab și firma de cercetare Toluna. Acesta a arătat că, din moment ce atât de multe cupluri au în comun activități online și dispozitive conectate, datele personale pot fi puse în pericol, dispozitivele pot fi afectate și pot avea loc chiar și pierderi de bani.

Statisticile au arătat că 82% din cupluri împart aceleași dispozitive, iar 77% folosesc împreună aceleași conturi, fie ele de divertisment, bancare, de cumpărături sau alte activități comune. Mai bine de jumătate din cei care au participat la studiu au spus că se consideră mai pricepuți la siguranța online decât partenerul (75% din aceștia fiind bărbați). Deși aceste practici au ajuns să fie atât de populare, cei de la Kaspersky Lab avertizează că ar trebui să existe și o responsabilitate comună privind siguranța online.

siguranta pe internet

Distribuirea responsabilă de informații pentru a fi în siguranță pe internet poate că nu este foarte romantică, dar ar trebui să fie o prioritate pe agenda cuplurilor în care partenerii au acces la viața online a celuilalt, susține Dmitry Aleshin, vicepreședinte marketing de produs, Kaspersky Lab. „Da, poate că împărtășirea dispozitivelor sau a conturilor este importantă într-o relație, dar cu atât de multe date online și având ca miză dreptul la intimitate, siguranța și încrederea sunt și ele unbelement cheie. Prin urmare, faceți din siguranța pe Internet o responsabilitate comună și bucurați-vă împreună de protecție”, a completat acesta.

Pentru a împărtăși responsabilitatea siguranței pe internet, cuplurile pot urma o serie de pași. În primul rând, trebuie să stabilească din prima niște reguli cu privire la ce vor să împartă și în ce scop. În al doilea rând, trebuie să comunice fără să existe teamă din partea celui care nu se pricepe foarte bine la noțiunile de siguranță online. Nu în ultimul rând, responsabilitatea trebuie împărțită prin reguli de tipul nelogarea pe rețele WiFi cu probleme de securitate sau evitarea descărcării de fișiere din surse necunoscute.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: