Cum s-a convins Elon Musk că trebuie să colonizăm Universul

Cum s-a convins Elon Musk că trebuie să colonizăm Universul

Deja știm că Elon Musk – șeful SpaceX și Tesla – este intrigat de ideea de a duce omenirea pe alte planete și spune că eventuala colonizare a acestora ne-ar putea salva în viitor.

Un studiu publicat săptămâna aceasta l-a făcut pe Musk să îndemne încă o dată oamenii să renunțe la lumea lor de origine.

Potrivit studiului, există o probabilitate substanțială ca alte civilizații avansate să nu existe în universul nostru observabil. Autorii cercetării au spus că șansa omenirii de a fi singura civilizație inteligentă din galaxia noastră este de 53% – 99.6%, iar în universul observabil de 39% – 85%.

Aceste rezultate l-au făcut pe Elon Musk să-și reafirme dorința pentru colonizarea altor lumi. El consideră că cea mai bună șansă de supraviețuire a omenirii este aceea de a popula cât mai multe planete.

Prima planetă vizată de Musk este Marte, iar naveta interplanetară care ne va duce acolo va fi gata, potrivit miliardarului, anul viitor. Însă acesta a recunoscut că drumul spre Marte va fi unul dificil, periculos și, poate, chiar mortal.

În legătură cu studiul celor de la Oxford, Musk a ales să comenteze, ca de obicei, pe Twitter.

„Nu se știe dacă suntem singura civilizație care trăiește, în prezent, în universul observabil, dar orice șansă care susține că acest lucru să este adevărat, este un impuls în plus pentru a ne extinde viața dincolo de Pământ”, a declarat el.

Musk spune să conservăm „lumina” conștiinței și să devenim o civilizație spațială. „În calitate de indivizi, vom muri cu toții cât ai clipi. Ceea ce poate trăi pentru mult timp este civilizația”, a mai scris el pe Twitter.

De asemenea, șeful SpaceX și Tesla consideră că, în timp, călătoriile în spațiu vor fi sigure și accesibile pentru toată lumea. „Cei care vor merge pentru prima dată pe alte planete, vor avea șanse mai mari să moară decât cei care vor rămâne acolo”, a mai precizat Musk.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: