Elon Musk vrea să ajungă pe Marte, pentru că se sperie de Apocalipsă

Elon Musk vrea să ajungă pe Marte, pentru că se sperie de Apocalipsă

Elon Musk, șeful SpaceX și Tesla, a anunțat când se vor îndrepta spre Marte navetele sale spațiale. De asemenea, el crede că o colonie pe Marte ne-ar putea salva în viitor.

Elon Musk a spus la conferința SXSW din Austin, America, că lucrează, în prezent, la o navetă spațială pe care să o trimită spre Marte, în 2019. “Cred că vom putea face zboruri scurte, undeva pe la jumătatea anului viitor”, a spus Elon Musk.

Cu toate acestea, termenul limită pare destul de optimist, deoarece acesta este un proiect foarte complex. Până în acest moment, publicul a văzut doar conceptul navetei și rezervorul masiv din fibră de carbon. Deocamdată, racheta poartă codul BFR (Big Fucking Rocket – n.r.).

Primele teste de zbor ale BFR vor reprezenta o previzualizare a unei excursii reale spre Marte, eventual cu echipaj uman. Cel mai nou proiect al antreprenorului, SpaceX, își propune ca oamenii să se îndrepte către Marte în anul 2022. Elon Musk crede că primele zboruri ale navetei vor influența alte țări și companii să facă același lucru. El se așteaptă ca celelalte țări să își construiască propriile lor echipamente de transport spațial.

De asemenea, el a precizat că speră ca proiectul SpaceX să deschidă poarta unui viitor pe Marte, astfel încât și alți antreprenori să investească în infrastructura unei viitoare colonii care să trăiască pe această planetă. În plus, acesta a speculat că forma de guvernământ a noii colonii va fi, cel mai probabil, democrația.

De ce trage Elon Musk atât de tare să ajungă pe Marte

Ideea acestei colonii este bazată pe temerile antreprenorului, care crede că viitorul umanității va fi unul sumbru. El susține că principalele primejdii care ne așteaptă sunt emisiile de carbon din atmosferă, izbucnirea celui de Al Treilea Război Mondial, dar, mai ales, dezvoltarea inteligenței artificiale (în sens negativ, desigur, ceva similar seriei de filme Terminator). Din aceste motive, el crede că trebuie să colonizăm Marte sau poate Luna, acestea fiind niște posibile plase de salvare a umanității.

Musk a afirmat că această colonie de pe Marte ar fi ferită de pericolele de pe Pământ și ar sprijini continuitatea dezvoltării rasei umane. Companiile Tesla și, în special, SpaceX sunt susținute de Elon Musk special pentru a atenua aceste pericole de care se teme. Asta pentru că niciuna dintre companii nu este profitabilă, ci doar sunt futuriste ambele. În cel mai rău caz, vor oferi omenirii unelte pentru a scăpa de un eventual dezastru.

Citește și:
Sursa: theverge.com