Elon Musk e hotărât ca oamenii să viziteze din nou Luna

Elon Musk e hotărât ca oamenii să viziteze din nou Luna

Elon Musk are planuri mari cu SpaceX, iar compania pare să meargă din ce în ce mai bine, mai ales datorită unui nou contract.

Compania lui Elon Musk tocmai a semnat cu primul client care va folosi noua rachetă-gigant a SpaceX, Big Falcon Rocket, sau BFR. Pasagerul va folosi această rachetă pentru a da un ocol Lunii, însă nu există detalii despre când va avea loc această călătorie. SpaceX va anunța cine și de ce va face acest zbor luni, pe 17 septembrie.

BFR este racheta uriașă la care SpaceX lucrează momentan și care va fi folosită pentru a trimite oameni pe Lună și pe Marte. Designul Big Falcon Rocket, dezvăluit de Elon Musk în 2017, este compus dintr-o combinație de rachetă și navetă spațială – Big Falcon Spaceship.

Racheta principală va avea 31 de motoare Raptor principale și va fi capabilă de a trimite până la 150 de tone pe orbita joasă a Pământului, conform prezentării lui Musk.

În februarie 2017, SpaceX a anunțat că vrea să trimită doi oameni în jurul Lunii, cu ajutorul rachetei Falcon Heavy, iar zborul urma să aibă loc la finele lui 2018. Compania nu a dezvăluit niciodată numele pasagerilor, iar Musk a admis în timpul zborului inaugural că acea călătorie nu va avea loc.

”Ne gândim dacă să facem asta cu Falcon Heavy sau cu Big Falcon Rocket”, spunea Musk în februarie 2018. Încă nu e clar dacă noul pasager e cumva vreunul dintre cei doi despre care s-a vorbit anul trecut.

Musk a dat un indiciu pe Twitter, conform căruia pasagerul ar fi din Japonia. Din fericire, nu mai durează prea mult până să aflăm despre cine e vorba. Aici vei putea urmări live stream-ul pregătit de companie pentru anunț.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: theverge.com