10 feb. 2018 | 13:25

Trase din dronă: cele mai bune fotografii te fac să vrei să zbori

ACTUALITATE
Trase din dronă: cele mai bune fotografii te fac să vrei să zbori

Un important concurs de fotografie a scos la iveală cele mai bune imagini capturate cu drone. Fotografiile câștigătoare sunt de-a dreptul uimitoare.

Dronele sunt dispozitivele la care și cel mai mic copil visează. Asta pentru că omenirea și-a dorit de la începuturile vremurilor să zboare. Deși acest lucru este posibil, parțial, cu ajutorul avioanelor, oamenii încă sunt fascinați de obiectele zburătoare. Partea bună e că dronele împărtășesc cu tine experiențele din aer.

Concursul SkyPixel este o platformă de fotografie aeriană și de partajare video. Peste 44.000 de fotografii capturate cu drone din 141 de țări au fost analizate pentru a selecta câștigătorii anului 2017.

[readmore]

Juriul a fost format din fotografi profesioniști, regizori și directori de creație de la TIME și Centrul Internațional de Fotografie. Ei au ajutat la selectarea fotografiilor câștigătoare, fotografii realizate cu drone. Participanții sunt din rândul profesioniștilor, dar și a amatorilor.

Câștigătorii au fost aleși în funcție de câteva categorii. Fotografiile de mai jos îți arată, într-un fel, cât de plictisitoare este viața văzută de la același nivel.

Marele premiu pentru Peisaj, profesionist: Florian Ledoux din Canada a folosit de Phantom 4Pro

Premiul doi pentru Peisaj, profesionist: Fotografia surprinsă cu drona care arată pescarul din Intha care „plutește” deasupra apei

Premiul trei pentru Peisaj, profesionist: „Cometa în întuneric”, este cea mai bună descriere a fotografiei Drone Hikers

Premiul pentru peisaj: Fotografia descrie satul Santa Maddalena din Italia

Primul premiu pentru Peisaj, amator: Ferma de homari din Vietnam

Al doilea premiu pentru Peisaj, amator: Fotograful Javier del Cerro descrie numeroși măslini, amplasați perfect pe teren

Al treilea premiu pentru Peisaj, amator: În orașul Tuy Hoa, provincia Phu Yen din Vietnam, agricultorii și rațele par a fi o familie

Marele premiu pentru Portret, profesionist: Curțile ascunse din Auckland au fost surprinse de Petra Leary

Premiul doi pentru Portret, profesionist: Scafandrul din imagine, de 60 de ani, deține Recordul Mondial pentru scufundări în Cascada Guinness

Premiul trei pentru Portret, profesionist: Renașterea, fotografie capturată în Italia

Marele premiu pentru Portret, amator: Fotografia îi aparține unui coreean care a ales o abordare minimalistă

Premiul doi pentru Portret, amator: „Drum liber”

Premiul trei pentru Portret, amator: Fotograful nu a simțit nevoia unei descrieri

Există câteva fotografii chiar fascinante, care au fost nominalizate la diferite categorii, dar, din păcate, deși sunt bune, altele au fost mai bune. În orice caz, merită să le vezi.