Această colecție încorporează cele mai reușite fotografii ale anului 2016

Cel de-al doilea concurs Sierra International Photo Awards ne încântă ochiul cu unele dintre cele mai reușite fotografii ale anului 2016. Cei de la My Modern Met ne aduc în prim plan imaginile câștigătoare, care cu siguranță nu au fost ușor de selectat de către juriul desemnat.  

Deși concursul se află abia în al doilea an de la instaurare, calitatea și viața pe care artiștii au reușit să o insufle creațiilor a reușit să stârnească curiozitatea multor pasionați de opere de artă.  Sierra Art Photo Festival surprinde prin complexitate, având la bază 11 categorii specifice și participanți din mai mult de 100 de țări. Astfel, concursul aduce în față o gamă largă de stiluri și multe fotografii care îți stârnesc imaginația în cele mai fascinante moduri.

Fie că avem în vedere călătorii, oameni și potrete, arhitectură sau natură, Sierra Art Contest reușește să se adreseze nevoilor lăuntrice ale fiecăruia dintre noi.

Danny Yen Sin Wong reușește prin a sa Making fishing nets, Vietnam să surprindă tradițiile dintr-un sat de pescari din Phan Rang, din sudul Vietnamului. Astfel, femeia care se află în prim plan confecționează în mod tradițional o plasă de pescari. Conform obiceiurilor locului, plasa de prins pești este confecționată în mod tipic de mâna femeilor, în timp ce bărbații sunt cei responsabili de prinderea peștilor. Deși în aparență pare o poveste simplă, artistul reușește să ilustreze cu brio complexitatea lumii surprinse.

Leyla Emektar câștigă cu Strawberry Greenhouses premiul celei mai reușite fotografii ale anului 2016 din categoria Călătorii. Fotografia din sânul Turciei, ne uimește prin compoziția hipnotizant de simetrică, care ilustrează o femeie lucrătoare între marea de sere colorate.

Giuseppe Mario Famiani cu a sa Power of Nature câștigă premiul la categoria Natură. Fotografia aduce în prim plan imaginea vulcanului Etna în timpul unei erupții, în luna decembrie 2015.

Greg Lecoeur merge acasă cu cel mai mare premiu al zilei, mulțumită fotografiei Sardine Run. Aceasta reușește să surprindă un joc de-a șoarecele și pisica în lumea subacvatică din Africa de Sud. Lecoeur afirmă „În timpul migrării sardinelor de-a lungul coastei Africii de Sud, toți prădătorii marini aleargă să le captureze. Mă simt norocos că m-am aflat la locul potrivit, în momentul potrivit”.

Marcin Ryczek se folosește în mod deștept de contrastul între țărm și apă în capodopera Kracow, from the Grunwald Bridge. Ryczek pare a crea o iluzie optică a două lumi care se întretaie. Așa că nu e de mirare că este considerată una dintre cele mai reușite fotografii ale anului 2016.

Audun Rikardsen cu imaginea sa intitulată Urban skiing in the Arctic, imortalizează coborârea unui prieten de pe un vârf de 10 metri, în Norvegia.

Jacob Ehrbahn surprinde prin intermediul fotografiei Refugee Scream, refugiați afgani și sirieni care ajung pe insula grecească Lesbos. Ehrbahn reușește să imortalizeze fericirea și ușurarea pe care aceștia o resimt după ce au ajuns la destinație în siguranță.

Gianluca De Bartolo cu a sa Joy of a Farmer, capturată în România, surprinde momentul în care un țăran român ăși sărută recolta, amintindu-ne de conexiunea puternică care există între om și natură.

Mike Hollman primește premiul pentru categoria arhitectură pentru această minunată capodoperă, intitulată Wrap Speed. 

Jiming Lv în a sa Mother and Son, reușește să ilustreze legătura profundă care există între mamă și fiu, fiecare imitând poziția celuilalt, iar  expresia de calm și mulțumire  li se poate citi pe chip.

Krishna Vr cu imaginea intitulată Ofelia, este singura artistă din această colecție care are vărsta de sub 20 de ani.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: