Dota 2 oferă cel mai mare premiu din istorie pentru o competiție eSports

Dota 2 oferă cel mai mare premiu din istorie pentru o competiție eSports

Competiția de Dota 2 The International este cel mai mare turneu de esports din lume, cel puțin din perspectiva banilor puși în joc. Suma pusă la bătaie pentru anul acesta a depășit-o pe cea de anul trecut, atingând suma record de aproape 25 de milioane de dolari.

The International este o competiție organizată de Valve, creatorul Dota 2, dar să nu te gândeți că Valve este atât de generoasă. Compania a venit cu 1,6 milioane de dolari, iar restul sumei de de 23,2 milioane de dolari este adusă de fanii jocului. Valve a găsit această metodă ingenioasă prin care se asigură că turneele sale au sume fabuloase.

Jucătorii, fanii și toți cei interesați de Dota 2 pot contribui la acest premiu prin achiziționarea a diferite pachete de beneficii în joc. Practic, poți cumpăra un Battle Pass cu 10 dolari, iar 25% din această sumă se duce către competiție, iar restul banilor îi păstrează compania. Cei care cumpără un battle pass primesc în schimb diferite obiecte virtuale precum costume pentru personaje sau noi tipuri de anunțuri vocale (de exemplu, vocile personajelor Rick și Morty anunță când începe jocul, când se distruge un turn etc).

Ca să vă faceți o idee despre cât de mare este acestă sumă de 24,8 milioane de dolari o să vă spun că premiul financiar total al Wimbledon 2018 este de 34 de milioane lire sterline. Anul trecut, The International 2017 a avut un premiu total de 24,4 milioane de dolari.

Pe 18 august s-a încheiat etapa grupelor la The International 2018, iar din 20 august începe etapa eliminatorie, cea care va avea loc în fața unui public pe Rogers Arena din Vancouver. Așadar, astăzi, undeva pe la ora 20.00 (ora României) Team Liquid va disputa primul meci împotriva Optic Gaming. Luptele se vor desfășura până pe 25 august când se va stabili și campioana competiție.

Echipa care va câștiga The International 2018 va câștiga 44% din suma pusă în joc, adică aproape 11 milioane de dolari, iar ocupanta locului doi doar 16%, adică aproape patru milioane de dolari.

Aceasta este cea mai mare competiție a anului, dar nu singura. Defapt, turneele competiționale de Dota 2 de până acum au avut premii financiare de până la 38 de milioane de dolari (include premiul The International 2017).

Epic Games, studioul care a creat Fortnite, vrea să distrugă aceste recorduri și la E3 2018 a anunțat că pentru sezonul viitor de Fortnite se vor organiza competiții a căror valoare totală ar ajunge până la 100 de milioane de dolari.

Oricum ar fi, este clar că nu este o perioadă mai bună decât prezentul pentru a fi un jucător profesionist, fie că joacă Dota 2, Fortnite sau League of Legends.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: