Bărbatul care a donat sânge toată viața a salvat milioane de copii

Bărbatul care a donat sânge toată viața a salvat milioane de copii

Când avea 14 ani, australianul James Harrison a aflat că are o boală gravă și pentru a supraviețui a avut nevoie de nenumărate transfuzii de sânge. Însă această afecțiune s-a transformat într-un adevărat miracol – bărbatul a reușit să salveze peste două milioane de bebeluși de la moarte.

După ce s-a recuperat și imediat ce a devenit adult, Harrison s-a simțit obligat să dea ceva înapoi pentru ajutorul și toate transfuziile primite. În următorii 60 de ani, el și-a dedicat viața acestei cauze și a donat sânge la fiecare câteva săptămâni în diverse locații din Australia.

Pe parcurs, profesioniști din domeniul medical au făcut o descoperire uimitoare: sângele domnului Harrison conținea un anticorp rar, care a ajutat la facerea unui medicament ce luptă cu boala hemolitică din rândul bebelușilor.

Ei au spus că mai mult de trei milioane de doze de Anti-D – care conțin anticorpul din sângele lui Harrison – le-au fost eliberate mamelor, din 1967. Fără aceste injecții, bebelușii cu anumite grupe de sânge, diferite de ale mamelor, pot dezvolta boala hemolitică a nou-născutului, care poate fi letală.

Astfel, oficiali de la Australian Red Cross Blood Service spun că bărbatul a salvat mai mult de două milioane de bebeluși de la această boală.

Recent, domnul Harrison și-a luat locul de la Centrul pentru donatori de sânge din Sydney pentru ultima sa donație. Oficialii medicali de la Crucea Roșie din Australia au afirmat că donatorul valoros, în vârstă de 81 de ani, trebuie să renunțe să mai doneze sânge pentru sănătatea proprie.

De asemenea, oficialii mai estimează că aproximativ 17% din femeile australiene care rămân însărcinate au nevoie de injecții Anti- D pentru a-și menține copiii sănătoși.

Videoclipul de mai sus îl prezintă pe James Harrison – care este cunoscut și ca „omul cu brațul de aur” – în timp ce face ultima sa donație. Baloanele reprezintă numărul total de donații de sânge pe care bărbatul le-a făcut – 1173.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: