Gadgetul cât un act de cravată care are grijă de sănătatea ta

Gadgetul cât un act de cravată care are grijă de sănătatea ta

L’Oreal nu este un brand pe care l-ai asocia cu tehnologia sau cu medicina, dar în ultimii ani compania a făcut mai multe eforturi pentru a le oferi clienților soluții de protejare a pielii.

Acum, L’Oreal lansează un dispozitiv purtabil capabil să măsoare expunerea la razele ultraviolete, poluarea, nivelul de polen și de umiditate din aer. Pe deasupra, este foarte mic și arată ca ceva ce ar fi purtat de un model pe un catwalk.

Dispozitivul numit My Skin Track/UV a fost dezvoltat de L’Oreal în parteneriat compania La Roche-Posay, ce produce cosmetice pentru protejarea pielii, și cu profesorul John Rogers de la Universitatea Nordwestern. John Rogers este cunoscut în domeniu pentru că a introdus conceptul de tatuaj medical, o peliculă pe care o aplici pielii pentru a afla cât de afectată este de soare.

Funcția primară a noului dispozitiv este acea de măsurare a nivelului de raze ultraviolete, dar integrarea cu Apple HealthKit înseamnă că ar putea să-ți dea informații despre umiditate, pollen și poluare.

Nu trebuie să-ți faci griji dacă cumva uiți dispozitivul pe o haină pe care ai băgat-o la spălat pentru că My Skin Track/UV este rezistent la apă.

Senzorul este activat de razele soarelui și trimite actualizări către telefon și poate stoca informații despre cantitatea de raze ultraviolete la care ai fost expus timp de trei luni.

„Noi credem că o piele frumoasă începe cu obiceiuri sănătoase. De aceea, vrem să informăm consumatorii noștri cât mai bine pentru ca aceștia să poată lua decizii bine informate”, a spus Laetitia Toupet director general al La Roche-Posay.

Cercetările arată că tehnologia de monitorizare a razelor ultraviolete fac ca oamenii să aibă mai multă grijă de ei, să caute mai des umbra sau să aplice mai des cremă de protecție solară. Dispozitivul purtabil de la L’Oreal se vinde în magazinele Apple din SUA, dar și online pentru 60 de dolari.

Citește și:
Sursa: Engadget