Digi Mobil și roaming: ce nu știai despre oferta operatorului în afară

Digi Mobil și roaming: ce nu știai despre oferta operatorului în afară

Digi Mobil nu are cea mai bună ofertă de roaming, spre deosebire de alți furnizori de servicii de telefonie. Digi îți taxează apelurile, SMS-urile și internetul, indiferent de țara în care pleci.

Mulți abonați laudă beneficiile naționale oferite de Digi, chiar dacă serviciile în sine nu sunt de cea mai bună calitate, potrivit criticilor.

Dintre toți furnizorii de servicii de telefonie, Digi este singurul care nu s-a raliat legii europene de încetare a taxării suplimentare a apelurilor, SMS-urilor și datelor mobile în țările membre ale Uniunii Europene.

Cei de la Digi și-au motivat eschivarea prin faptul că au oricum tarife prea mici, iar eliminarea taxării nu le-ar acoperi costurile. În consecință, Digi te taxează chiar și atunci pleci într-un stat membru UE.

Roaming la Digi Mobil: tarife pentru țările Uniunii Europene

În țările membre ale Spațiului Economic European (SEE), taxarea apelurilor se face la secundă, după primele 30 de secunde de convorbire, pentru efectuarea apelurilor, iar când primești apeluri, ești taxat la o secundă.
Datele mobile în roaming sunt și ele taxate, dar pentru întreaga regiune SEE, Digi a stabilit un tarif standard de 0,0040 Euro/MB.

Tot un tarif standard pentru țările membre UE a fost stabilit și în cazul apelurilor locale, apelurilor către România și către alte state membre UE, adică 0,0256 Euro/minut.

Dacă te afli într-o țară din UE și apelezi pe cineva dintr-un stat non-UE, ești taxat cu 1,4875 Euro/minut. Apelurile primite sunt tarifate cu 0,108 Euro/minut, iar SMS-urile transmise cu 0,006 Euro/SMS.

Țările membre SEE sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Insulele Canare, Insulele Azore, Insula Madeira, Insula Martinica, Guiana Franceza, Guadelupa, Reunion, Gibraltar, Croatia, Mayotte, Norvegia, Islanda, Lichtenstein.

Roaming la Digi Mobil: tarife pentru țările din afara Uniunii Europene

Pentru țările care nu sunt membre ale Uniunii Europene, taxarea se face la fiecare 60 de secunde de convorbire, atât pentru efectuarea, cât și pentru primirea apelurilor.

Taxarea convorbirilor, SMS-urilor și datelor mobile se face diferit pentru fiecare dintre aceste state. Așa că atunci când vrei să pleci într-o țară care nu e în UE, trebuie să accesezi site-ul celor de la Digi și să consulți tabelele care îți arată costurile.

Tarifele sunt usturătoare, mai ales pentru marile state ale lumii, unde obișnuiesc să plece mai mulți români.
În Statele Unite ale Americi, de exemplu, apelurile locale, către România și cele către țări UE, tariful este de 0,1426 Euro/minut. Datele mobile sunt taxate cu 0,0714 Euro/MB.

Pentru Canada, Digi are tarife ceva mai mici, spre deosebire de SUA. În Canada, apelurile locale și cele către România sunt taxate cu 0,0833 Euro/minut. Tariful pentru datele mobile sunt de 0,0595 Euro/MB.

Pentru Turcia, categoriile de apeluri pe care le-am menționat mai sus au unul dintre cele mai mari tarife Digi, de 0,2023 Euro/minut. Și internetul te va costa mult dacă pleci în Turcia: 0,0714 Euro/MB.

Activarea serviciului de roaming la Digi este gratuită, ca la toți ceilalți furnizori de servicii telefonice, pentru fiecare dintre tipurile de roaming, de Voce sau de Date. Activarea se poate face fie prin prezentarea la un punct RCS & RDS, fie telefonic, la *777, sau direct din contul tău online de client.

Citește și: