Digi Mobil introduce sistemul RO-ALERT: ce telefoane sunt compatibile

Digi Mobil introduce sistemul RO-ALERT: ce telefoane sunt compatibile
Sursa foto: George Stanciu/ Playtech

Dacă ești abonat Digi Mobil, ai de acum posibilitatea să îți configurezi telefonul pentru a primi alerte prin intermediul serviciului RO-ALERT.

Am mai scris în trecut, la final de 2017, despre faptul că autoritățile au început să testeze sistemul de avertizare RO-ALERT. Acesta este sistemul de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă. În zonele în care vor fi derulate verificările pe terminalele conectate la rețelele operatorilor de telefonie mobilă vor apărea notificări cu textul: „Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT„. IGSU susține că aceste testări sunt absolut necesare și apelează la înțelegerea cetățenilor pentru eventualul disconfort creat.

Sistemul Ro-ALERT are câteva avantaje, cum ar fi transmiterea unor mesaje de avertizare adaptate evenimentului iminent prin intermediul rețelelor operatorilor de telefonie mobilă sau transmiterea rapidă a mesajelor către toți utilizatorii aflați în arealul amenințat chiar în condiții de congestie a rețelelor operatorilor de telefonie mobilă. Totodată, permite afișarea instantanee a mesajelor pe ecranul telefonului fără a fi necesară vreo intervenție a utilizatorului.

Ro-ALERT la Digi Mobil

Digi Mobil pare să fie primul operator telecom din România care oferă posibilitatea de configurare a telefoanelor mobile pentru a primi notificări prin intermediul acestui serviciu de alerte. Pentru a vedea informații despre activarea acestui serviciu pe telefonul tău, poți naviga aici, pe pagina dedicată pe care operatorul a creat-o pe propriul site.

Operatorul oferă deja suport pentru peste 20 de modele de telefoane mobile, între care amintim Samsung Galaxy S9 și iPhone X, capi de afiș și în oferta Digi Mobil. Există opțiuni de configurare și pentru alte telefoane, cum ar fi câteva modele din gama Allview, sau de la Huawei.

Pentru fiecare dintre telefoane trebuie să urmezi pașii pe care Digi Mobil îi ilustrează în ghidul de pe pagina amintită anterior. Apoi, smartphone-ul tău va fi configurat astfel încât să primească avertizări venite de la autorități prin intermediul Ro-ALERT.

Citește și:
Etichete: