Digi 4K are un preț: cât o să coste televiziunea viitorului de la Digi

Digi 4K are un preț: cât o să coste televiziunea viitorului de la Digi

Digi 4K a fost lansată în noiembrie, dar în perioadă de teste. Urmează însă lansarea finală și, desigur, se va face cu un cost. Acum știm cât ar trebui să dai, dacă vrei.

Televiziunea Digi 4K a fost lansată în teste pe 23 noiembrie 2018. Două luni rămâne așa, iar meciurile de fotbal au fost conținutul ales, în primă fază, ca să vadă utilizatorii ce înseamnă TV 4K. Din 31 ianuarie 2019, testele se termină.

Astfel, din 1 februarie 2019, televiziunea Digi 4K va fi inclusă în pachetul serviciilor de cablu. Va fi ca o extraopțiune pentru serviciul de televiziune prin cablu furnizat de RCS-RDS. Va costa cinci lei pe lună, cu TVA inclus.

Partea și mai bună e că, în ceea ce privește clienții noi care vor încheia contracte, vor putea să aleagă în contract cu această extraopțiune. Vor avea însă reducere de 100% dacă-și iau pachet până pe 31 ianuarie 2019.

În ceea ce privește suportul hardware, trebuie să știi că Digi 4K va funcționa doar cu ajutorul unui smart CAM introdus într-un televizor compatibil (adică unul care suportă așa rezoluție). Nu va putea poate fi recepționată cu un receptor HD sau SD.

În ceea ce privește conținutul Digi 4K, sunt următoarele tipuri: documentare, filme despre natură, muzică și meciuri de fotbal din Champions League și Europa League și cam atât. Deocamdată, canalul Digi este gratuit, așa că te poți bucura de conținut și să te decizi dacă chiar vrei așa ceva.

Totuși, problema mare pentru Digi, implicit pentru tine, este că nu există foarte mult conținut 4K pe piață, iar cel care există este scump. De exemplu, grupul ar fi investit 220.000 de euro în zona tehnică. Asta în timp ce cheltuielile pentru conținut au ajuns la la 230.000. În 2019, aceste cheltuieli cu conținut ar ajunge la 1,3 milioane de euro.

Nici pe marile platforme de streaming precum Netflix, Amazon Prime și așa mai departe nu există prea multe opțiuni pentru conținut cu o rezoluție nativă 4K. Ai câteva documentare filmate 4K precum Chef`s Table sau Jiro Dreams of Sushi sau seriale HDR precum co-producțiile Marvel. Daredevil, Jessica Jones sau Luke Cage, însă majoritatea conținutului este în continuarea full HD.

O analiză e disponibilă pe PLAYTECH ca să vezi ce înseamnă o asemenea televiziune și de ce e un pariu riscant pentru grupul Digi | RCS-RDS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: