Digi 4K – când se lansează și de ce i-ar păsa cuiva de noua televiziune din România

Digi 4K - când se lansează și de ce i-ar păsa cuiva de noua televiziune din România

În cazul în care ești mare fan al rezoluției 4K și voiai neapărat să beneficiezi de această opțiune și atunci când te uiți la televizor, cei de la Digi ți-au îndeplinit dorința.

Weekendul acesta marchează lansarea primei televiziuni românești 4K. Mai exact, Digi 4K va fi lansat sâmbătă, 24 noiembrie, și se află încă în faza de teste. Reprezentanții RCS au anunțat că vei putea să urmărești meciuri de fotbal, transmisiuni din motorsport și documentare.

Trebuie să știi că postul va fi disponibil doar în grila Digi TV, iar pe parcursul perioadei de testare, utilizarea lui va fi gratuită. În faza incipientă, postul 4K va fi disponibil pentru doar utilizatorii care au un abonament în marile orașe, dar, odată cu timpul, acesta va fi accesibil pentru toată rețeaua de abonați.

„De sâmbătă, 24 noiembrie, postul va intra în etapa de teste și abonații Digi TV vor putea experimenta, pentru început, calitatea 4K a unor meciuri de fotbal, transmisiuni din motorsport și documentare”, au precizat reprezentanții RCS-RDS.

Dacă nu ai idee ce beneficii îți aduce o rezoluție 4K, ar trebui să știi că asta înseamnă 4096×2160 pixeli – de patru ori mai mulți pixeli decât un televizor Full HD.

Bineînțeles, e logic că principalele avantaje ale unei rezoluții 4K sunt o imagine mult mai clară și mai apropiată de cele din realitate, fapt care se resimte la nivelul culorilor vii și detaliilor din imagini. Cu alte cuvinte, o rezoluție 4K este o alegere bună dacă îți dorești un plus de calitate al imaginii, comparativ cu una Full HD.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: