Deutsche Bank: monedele virtuale ca Bitcoin sunt un risc imens

Deutsche Bank: monedele virtuale ca Bitcoin sunt un risc imens

Una dintre cele mai puternice bănci din Germania avertizează cu privire la investițiile în criptomonede de tipul Bitcoin. Omul responsabil de investiții a detaliat care sunt problemele.

Markus Mueller, şeful Oficiului pentru Investiţii al Deutsche Bank, nu îți recomandă în prezent investiţiile în criptomonede. Asta în ciuda popularității pe care acestea au câștigat-o în ultima perioadă. Printre problemele remarcate de acesta se regăsesc volatilitatea ridicată, posibila manipulare a preţurilor şi pierderea de date sau furtul de date.

Mueller a detaliat și de ce nu le recomandă. Sunt doar pentru investitorii care investesc speculativ. „Există un risc real de pierdere totală”, a adăugat acesta. Potrivit lui, creșterile recente ale prețurilor reflectă o imaginație largă, determinată de situația actuală de pe piață. Nu există aproape nicio altă posibilitate de retur a investiției în alte clase de active, cum ar fi venitul fix.

Afirmațiile lui sunt susținute, cel puțin la nivel teoretic, de fluctuațiile de preț pentru criptomonede. Preţul Bitcoin, de exemplu, a fluctuat puternic în ultimele săptămâni. Au avut loc scăderi de peste 20% într-o singură zi. Au existat preocupări cu privire la eventualele represiuni dure din partea autorităţilor de reglementare din Asia, printre alţi factori, conform Bloomberg.

Mueller îi sfătuiește pe cei interesați de această piată să fie atenți și să colaboreze cu autorităţile de reglementare. “Când se creează siguranţă şi încredere, criptovalutele pot fi evaluate cum sunt evaluate și clasele de active stabile. Este posibil ca siguranța necesară să fie creată în cinci până la zece ani de acum înainte”, a mai adăugat acesta.

El a subliniat, de asemenea, că banii tradiţionali sunt susţinuţi de puterea economică de bază a unei ţări. Aurul este un pic mai abstract, dar cel puţin fizic. Criptovalutele, pe de altă parte, ar funcţiona doar ca un magazin de valoare dacă societăţile emitente au un model de afacere sustenabil.

Șeful Oficiului de Investiții al Deutsche Bank nu este singura persoană care avertizează asupra criptovalutelor. Guvernatorul băncii din Spania, Luis Maria Linde, a declarat că monedele virtuale reprezintă un avantaj care poartă riscuri enorme. Şi Asociaţia Planificatorilor Financiari din Austria a comparat investiţiile în monede virtuale de tip Bitcoin cu o „vizită la cazino”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Bloomber