27 ian. 2018 | 19:00

Dell vrea să-ți schimbe părerea despre Chromebook cu acest model

ACTUALITATE
Dell vrea să-ți schimbe părerea despre Chromebook cu acest model

ChromeOS a evoluat semnificativ în ultimii ani, iar noul Dell Chromebook 5190 profită la maxim de tot ce are de oferit platforma.

Timp de câțiva ani, Chromebook-urile au fost asociate cu ideea de portabil ieftin, ce se pretează mai ales pentru utilizare în educație. După lansarea celui de-al doilea Pixelbook însă, Google se pare că a reușit să motiveze și alte companii să introducă funcții high end în sistemele cu ChromeOS. O manifestare a acestor concepte este Chromebook 5190, cel mai nou ultraportabil de la Dell cu o diagonală de doar 11 inci.

Dell Chromebook 5190 este un hibrid interesant ce poate fi folosit atât ca notebook tradițional, cât și ca tabletă, după ce ai rabatat ecranul la 360 de grade. În altă ordine de idei, este printre singurele Chromebook-uri create vreodată care vine cu conectivitatea USB-C, suport pentru stylus și două camere. Cea de a doua cameră te ajută când faci o sesiune de videochat cu prietenii și vrei să le arăți ce se vede în spatele laptopului, la fel ca la smartphone.

În privința hardware-ului de la interior, există câteva similarități cu modelele Dell din seria 3000. Dell 5190 are o autonomie specificată de 13 ore, în contrast cu cele 10 ore oferite de modelul anterior. În funcție de buget, îl poți cumpăra cu un Intel Celeron Quad Core sau Dual Core la interior.

Pentru că în teorie este destinat studenților și celor care îl plimbă foarte mult dintr-o parte în alta, este important de reținut că Dell Chromebook 5190 rezistă la trânte de la 1,2 metri fără emoții. În funcții de ceea ce-ți dorești să faci cu un astfel de sistem, micuțul va fi disponibil în luna februarie a acestui an începând cu 289 de dolari. Configurația de top sare până la 400 de dolari, în funcție de dotări. Modelul entry-level al aceluiași producător, Dell Chromebook 3000 este doar 219 dolari în Statele Unite.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele