Google Pixelbook s-ar putea să te facă să-ți pese de Chromebook-uri

În funcție de zona de pe mapamond în care îți desfășori activitatea, Chromebook-urile s-ar putea să nu fie foarte relevante, dar un gadget precum Google Pixelbook are mari șanse să-ți schimbe părerea despre Chrome OS.

În Statele Unite ale Americii, Chromebook-urile sunt omniprezente în licee și facultăți. Ieftine și bune pentru majoritatea activităților pe care le desfășoară un student pe computer, aceste sisteme ultraportabile cu ChromeOS au ajuns să dețină un segment important de piață. Între timp, cei de la Google fac eforturi pentru a schimba imaginea Chromebook-urilor.

Cu lansări precum Google Pixelbook, gigantul din Mountain View vrea să ne convingă de faptul că portabilele cu ChromeOS pot fi asociate cu un design premium și specificații peste medie. Nu de alta, dar cele mai multe Chromebook-uri se încadrează în 300 de dolari, iar valoarea noului gadget începe de la 1000 de dolari.

Realizat de la zero de către inginerii Google, noul Pixelbook s-ar putea să-ți aducă aminte de principiile de design din spatele liniei de ultraportabile Lenovo Yoga. Cel mai subțire și mai ușor notebook creat vreodată de Google, gadgetul din clipul de mai sus se încadrează în doar 1,1 kilograme și are o grosime de 10,3 milimetri. Datorită flexibilității sporite, este înfățișat ca un hibrid 3 în 1. Google Pixelbook poate fi folosit ca un laptop obișnuit, ca o tabletă, în timp ce tastatura se rabatează dedesubt sau ca un dispozitiv de prezentări, atunci când îl instalezi în format cort.

Notebook-ul are o diagonală de 12,3 inci, iar panoul de înaltă rezoluție folosit este sensibil la atingere. Tastatura este luminată. În funcție de buget, poți achiziționa acest sistem cu procesoare Intel de ultimă generație până la Core i7 și cu până la 512GB de spațiu. Autonomia ar trebui să fie suficientă pentru 10 ore de muncă departe de priză, iar printr-un algoritm de încărcare rapidă, prinzi două ore în deplasare după 15 minute de alimentare.

Notebook-ul și noua generație de Google Pixel 2 folosesc același încărcător cu USB Type-C. Poate rula orice aplicații de Android, iar asistentul virtual Google Assistant este de asemenea prezent.

Cei cu un spirit creativ se vor bucura de posibilitatea achiziției suplimentare a unui stylus compatibil cu Google Pixelbook. Respectivul gadget de 99 de dolari este perfect pentru scris de mână sau desen. Are o latență de 10 milisecunde pentru a-ți oferi aceeași experiență precum scrisul pe foaie. Este sensibil la 2000 de niveluri de presiune și face diferența când desenezi în funcție de unghi până la 60 de grade.

Alexandru Puiu
19:14 05.10.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video