27 nov. 2017 | 22:00

Microsoft Office transformă Chromebook într-un gadget util

ACTUALITATE
Microsoft Office transformă Chromebook într-un gadget util

Microsoft Office este ce mai populară suită de aplicații pentru birou, dar până de curând, nu era disponibilă utilizatorilor de Chromebook.

Chromebook-urile au în continuare o problemă de imagine în foarte multe țări. Deși sunt ieftine și funcționează destul de bine, faptul că sunt construite în jurul unor servicii online frustrează anumiți utilizatori. Cei de la Google au făcut eforturi semnificative pentru a ne convinge de evoluția Chromebook-urilor, dar cel mai mare avantaj al sistemelor ultraportabile s-ar putea să vină de la concurență.

În urmă cu aproximativ un an, Chromebook-urile au început să ruleze aplicații de Android. Nu a durat mult până când majoritatea sistemelor au devenit compatibile cu o parte importantă dintre aplicațiile din Google Play. Au existat însă niște probleme importante de compatibilitate care se pare că au fost remediate între timp.

Amatorii de aplicații oficiale Microsoft Office nu au putut rula Word, Excel sau PowerPoint pe un Chromebook, deși toate acelea funcționau de mulți ani pe Android. Inginerii gigantului din Redmond au făcut însă un efort pe marginea subiectului, iar acum a fost remediată incompatibilitatea.

Fără să lanseze un comunicat de presă pe marginea subiectului, aplicațiile din suita Office au devenit compatibile cu aproape toate sistemele Chromebook. Cei de la Chrome Unboxed au testat programele Word, Excel și PowerPoint pe mai multe configurații și nu au întâmpinat probleme. Samsung Chromebook Pro, Acer Chromebook 15, Google Pixelbook și nu numai, toate pot rula suita completă Microsoft Office.

În cele mai multe cazuri , utilizatorii de Chromebook s-au obișnuit să utilizeze Google Docs pentru productivitate. Chiar și în aceste condiții, Microsoft Office continuă să fie considerată cea mai bună suită de aplicații de birou. În privința costurilor, posesorii de Chromebook-uri cu o diagonală până în 10,1 inci pot crea și edita documente gratuit, fiind necesar doar un cont Microsoft. Cei care utilizează Chromebook-uri cu o diagonală mai mare, au nevoie să fie abonați la Office 365 pentru a edita documente.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele