17 iul. 2018 | 08:18

Darius Vâlcov descrie România viitorului la Antena 3 și pare propagandă

Generalist
Darius Vâlcov descrie România viitorului la Antena 3 și pare propagandă

Consilierul de stat al premierului Viorica Dăncilă a fost invitat aseară la Antena 3. În acel context, Darius Vâlcov a făcut o serie de declarații ce par să ilustreze România ca fiind raiul pe pământ.

Conform spuselor lui Darius Vâlcov, România a început o dezvoltare extrem de accelerată și vom avea de beneficiat cu toții, dar mai ales pensionarii, cei mai mulți dintre fiind votanți PSD. Deși ai fi ai tentat să crezi că este imposibil, în următorii câțiva ani, pensiile se vor dubla, se vor construi trei autostrăzi și gazele se vor ieftini cu 20%.

Până și canalul Dunăre – București imaginat de Ceaușescu în urmă cu 50 de ani, va deveni realitate sub guvernarea PSD. Manifestările propagandistice nu s-au oprit aici. În Făgăraș va fi dezvoltată o stațiune de schi cu nu mai puțin de 160 de kilometri de pârtii.

Aceste proiecte futuriste au la bază faptul că, în opinia consilierului Darius Vâlcov, economia României a crescut cu 24%. Am depășit Grecia, iar până la finele lui 2018, vom depăși Cehia și Portugalia.

În 2020 vom depăși Finlanda și, în clasamentul economiilor mondiale vom ajunge pe locul 12 în clasament. Aparent, acum suntem pe 16.

Deși aceste afirmații par desprinse dintr-un manual de propagandă, toate au fost făcute de Vâlcov într-un maraton de promisiuni la Antena 3. ”Toate pensiile din România se vor dubla, și aici ne referim la moneda euro, deci în euro. Nu mă refeream chiar la toate, nu mă refer la pensiile speciale. Mă refeream la pensiile care sunt obținute în urma contributivității, nu cei care au 20.000-30.000 de lei pensie. Pot sa vă garantez că în proiectul legii care va intra în dezbatere, punctul de pensie va fi, în 2020, 1,775 și în 2019, 1,265 de lei.”

O mare parte dintre măsurile anunțate de Vâlcov au fost de natură populistă, dar au fost incluse și câteva afirmații referitoare la problema amnisitiei fiscale care va reduce la zero datoriile mai multor întreprinderi mici și mijlocii.

„Amnistia fiscală este prevăzută în programul de guvernare în sensul în care se vorbește, la capitolul «întreprinderi mici și mijlocii», de restartarea ediului de afaceri. De fapt, acest lucru înseamnă. În viziunea programului de guvernare și a ceea ce am discutat atunci cu președintele Dragnea, da (este vorba de ștergerea datoriilor -n.r.), dar aceste lucruri se fac și nu se discută pentru că nu am vrea niciodată să încurajăm pe cineva să nu își plătească datoriile și mai mult decât atât, când o faci, dacă o faci, trebuie să iei decizia să răsplătești sau să îi bonifici și pe cei care și-au plătit corect taxele și impozitele”, a decarat, luni seară, Darius Vâlcov, la Antena 3. Mai multe dintre declarațiile consilierului de stat se găsesc pe Hotnews.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele