Dacia Duster ca un tanc: are șenile și trece peste orice

Dacia Duster ca un tanc: are șenile și trece peste orice
Sursa foto: ACF Track ‏via Twitter

Dacia vinde mașini oamenilor obișnuiți și diverse automobile la comandă. Așa a luat naștere și Dacia Duster cu șenile, vândut și sub marca Renault în alte țări.

Dacia Duster cu șenile este o mașină specială pentru situații excepționale. Jandarmeria Română, de exemplu, folosește un astfel de automobil. De asemenea, Jandarmeria Montană sau SMURD au nevoie de așa ceva, dar şi orice alt detaşament de intervenţie pentru teren dificil.

Dacia Duster cu șenile poate fi folosit în agricultură, armată, dar şi industria hotelieră. Se poate merge cu el pe zăpadă, prin noroi sau nisip. Partea și mai bună e că roțile pot fi schimbate cu șenile și viceversa, ceea ce îl face modular și extinde capabilitățile. Roțile pot fi montate în în aproximativ o oră. Sistemul cu șenile e gândit pentru modelul 4 x 4 și costă aproximativ 10.700 de euro.

Șenilele folosite pe un model Dacia Duster au o bandă de cauciuc cu o lățime de 350 de milimetri. Viteza maximă pe care o poate atinge o mașină echipată cu acest kit este de 60 de km/h. Totodată, sistemul e proiectat să reziste la temperaturi extreme, de la minus 40 de grade până la plus 60 de grade. Fiecare cântărește 111 kilograme.

Jandarmeria Română s-a lăudat în urmă cu aproape două luni că a testat un astfel de automobil Duster. 

Dacia Duster cu șenile este prezentat în aceste zile la cea de-a şaptea ediţie a Expoziţiei Internaţionale dedicată Industriei Aeronautice, Apărării, Securităţii Naţionale, Securităţii Cibernetice şi Securităţii Private (BSDA). E dedicată, în principal, industriei de apărare, de unde și prezența acestui automobil special. Expoziția se încheie pe 18 mai. Această ediţie a reunit la Bucureşti peste 200 de firme din 24 de ţări.

[readmore]

Mai jos poți să vezi cum se descurcă un Renault Duster cu șenile la întrecere cu un tanc într-un test pur rusesc. Da, terenul e dificil, dar mașina nu se lasă.

Citește și: