Dacia de epocă, vândută în Germania: cât costă „bijuteria” românească

Dacia de epocă, vândută în Germania: cât costă „bijuteria” românească

Un român vinde în Germania o Dacia 1300 de epocă, în stare perfectă de funcționare. Mașina e o adevărată bijuterie pe roți și arată chiar mai bine decât primele versiuni Dacia Logan.

În timp ce mulți români preferă să-și dea bătrâna Dacia la casat sau prin programul Rabla, alții au investit bani grei în restaurarea unei Dacii și acum o vând la prețuri neașteptate și nu doar în România.

dacia 1300

Dacia 1300 de care vorbim este din 1979 și apare pe site-ul german de automobile de vânzare mobile.de, la prețul de 3.500 de euro. În plus, pentru vârsta ei, nici nu e prea rulată: doar 115.000 de kilometri la bord.

Mașina poate fi cumpărată din Memmingen (Germania), iar proprietarul te asigură că automobilul este în perfectă stare de funcționare.

dacia 1300

Dacia este roșie (posibil revopsită), în imagini nu se observă niciun punct de rugină, pragurile și chederele portierelor sunt impecabile, iar scaunele sunt îmbrăcate cu piele sau imitație de piele neagră. Bancheta din spate prezintă inclusiv cotieră, deci nu oferă decât două locuri. Volanul și bordul arată, de asemenea, senzațional, iar motorul este atât de îngrijit, încât ai zice că mașina abia a fost scoasă din fabrică.

dacia 1300

La 3.500 de euro, nici Dacia Logan n-o mai găsești în stare atât de bună. Anunțul cu Dacia 1300 din 1979 cu numere roșii de Maramureș apare și pe eBay.

dacia 1300

Dacă îți mai amintești, Playtech a mai prezentat în luna mai tot o Dacia 1300 de vânzare, dar din 1972 și la prețul de aproape 12.000 de euro. Nu știm dacă a fost vândută între timp, dar mașina este tot roșie, în stare impecabilă, cu interior din piele.

dacia 1300

Acest exemplar din 1972 se vinde în România, nu a fost restaurată și are numere de Suceava. În plus, proprietarul a ținut să precizeze că mașina sa a fost vedeta primului număr al revistei Mașini de Legendă, după care s-a făcut și o machetă în miniatură.

dacia 1300