Dacia 1300 de epocă, vândută la un preț record, e mai celebră decât crezi

Dacia 1300 de epocă, vândută la un preț record, e mai celebră decât crezi

O Dacia 1300 de epocă se vinde la un preț care te va lăsa cu gura căscată, dar mașina e o veritabilă piesă de muzeu.

Pe site-ul autovit.ro, a fost pusă la vânzare o Dacia 1300 aflată în perfectă stare de funcționare și estetică. Proprietarul spune că mașina nu a fost recondiționată, ci conservată, deci toate piesele din ea sunt originale. E exact așa cum a ieșit din fabrică, în urmă cu 46 de ani.

Mașina datează, așadar, din 1972, e roșie ca focul, cum se zice, arată fantastic, iar pentru un colecționar de mașini de epocă ar putea fi dragoste la prima vedere.

Sursa: Autovit

Prețul este, însă, mai mult de cât surprinzător pentru o Dacie din 1972. Adică nu te-ai aștepta să mai vezi în 2018 o Dacie atât de veche care să se vândă cu 11.900 de euro. Încă puțin, și îți iei un Sandero Stepway nou. Dar nu oricine se poate mândri cu o mașină veche de aproape o jumătate de secol.

Dacia 1300 pe care o vinde probabil un sucevean, judecând după numărul de înmatriculare, a ieșit pe porțile fabricii în 1972, are capacitate cilindrică de 1.289 cm cubi, are motorizare pe benzină, 54 CP și cutie de viteze manuală, desigur.

Alte câteva avantaje ar fi că mașina e deja înmatriculată, o vei lua de la primul și unicul proprietar, are interior din piele și nu a suferit niciun accident.

Sursa: Autovit

„Vehicul istoric, scutit de tot ce înseamnă taxe. Atenție: autoturismul nu este restaurat, este conservat și e exemplar întreținut. Totul este original, ceea ce o face foarte rară sau chiar unică. Rulează și arată perfect. Anvelope originale din fabrică + factură originală de achiziție a autoturismului. Mașina a fost vedeta primului număr al revistei «Mașini de Legendă»”, o laudă proprietarul în anunțul de pe Autovit.

Sursa: Autovit

Pentru cei care își mai amintesc de acea colecție de machete „Mașini de legendă”, vândută la ziar, Dacia 1300 pe care ai văzut-o în acele imagini e chiar cea care se vinde acum cu 11.900 de euro. E posibil ca și macheta să fie realizată tot după acest model original.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: autovit