Cutremur în Taiwan: pagubele uriașe ale seismului

Cutremur în Taiwan: pagubele uriașe ale seismului

Pe 6 februarie, un cutremur puternic, cu magnitudine 6,4 grade pe scara Richter, a lovit Hualien, Taiwan. Cifrele dezastrului sunt îngrijorătoare.

Cutremurul din Taiwan a început aproape de miezul nopții, 23.50, ora locală, la aproximativ 20 de kilometri de coasta de est a insulei. Spitale, hoteluri, clădiri rezidențiale, toate s-a prăbușit peste o mare de oameni. Aproximativ 40.000 de case sunt fără apă, iar autostrăzile și podurile au fost închise.

Eforturile salvatorilor au fost și mai mult îngreunate, cu cât au existat câteva replici puternice. Taiwan se află lângă o joncțiune de două plăci tectonice și este lovit în mod regulat de cutremure. Taiwan a fost afectat de mai mult de 100 de cutremure de la începutul acestui an, tocmai din cauza joncțiunii.

Hualien, un hub turistic popular, găzduiește aproximativ 100.000 de persoane. Imaginile din oraș arată structuri înclinate, resturi împrăștiate și daune mari drumurilor din zonă. Salvatorii încă se chinuie să ajungă la cinci persoane, despre care se crede că se află sub dărâmăturile hotelurilor, în timp ce 143 de locuitori încă rămân dispăruți, iar numărul răniților a ajuns la 243. Până acum au fost raportați cel puțin patru morți.

Multe dintre persoanele dispărute sunt încă prinse în interiorul clădirilor, unele dintre ele fiind înclinate în mod precar, după ce cutremurul a lovit la aproximativ 22 km nord-est de Hualien, pe coasta de est a Taiwanului. De aceea cifrele sunt așteptate să crească pe măsură ce sunt găsite mai multe victime.

[readmore]

Cutremurele nu sunt neobișnuite pentru locuitorii din Hualien, dar cutremurul cu magnitudinea de 6,4, unul dintre cei mai puternici din ultimii ani, a fost un șoc. Oamenii au raportat că au simțit cutremurul chiar și la peste 160 de kilometri distanță de oraș. În urmă cu doi ani, un alt cutremur devastator, care a avut loc în Taiwan, a ucis 100 de locuitori, iar insula încearcă să își revină după seismul din 19999, soldat cu 2.000 de morți.

Citește și:
Sursa: Reuters
Etichete: