Cutremur cu magnitudinea de 4,6 grade, resimțit și în București

Cutremur cu magnitudinea de 4,6 grade, resimțit și în București

Un cutremur cu magnitudinea de 4,6 grade a avut loc în urmă cu puțin timp, în zona Vrancea. Cutremurul a fost resimțit și în București.

Conform site-ului INFP, un cutremur cu magnitudinea de 4,6 grade pe scara Richter a avut loc la ora 12:24:49. Site-ul Institutului de Fizică a Pământului menționează că acesta a avut loc la adâncimea de 140 de kilometri, iar epicentrul a fost în zona Vrancea.

Cutremurul a fost resimțit în mai multe zone din țară, inclusiv în București.

Ca în multe alte cazuri, n-am simțit cutremurul care tocmai a avut loc, iar de data asta am scuza că ascultam muzică și deja se simțea o oarecare mișcare în podea. Sau poate am noroc de unul din blocurile bune. Cert e că nici nu mi-am instalat vreo aplicație care să mă avertizeze în caz de cutremur, dar acum mi s-a reamintit brusc de faptul că ar trebui să fac asta.

Facebook a fost la înaintare, ca de obicei, când vine vorba de știri care te iau prin surprindere. Postarea pe care am văzut-o era veche de câteva minute, iar ca să o confirm, pentru că n-am fost pe fază, am verificat site-ul celor de la INFP. Într-adevăr, cutremur.

Nu vorbim despre ceva capabil să facă pagube, dar totodată e vorba despre un seism care reușește să fie simțit de suficienți oameni încât să trezească paranoia în noi și să ne dea subiect de discuție pentru restul zilei.

Mai multe informații despre cutremur vei putea găsi pe site-ul INFP. Cel mai probabil, ar putea fi vorba despre o revizuire a magnitudinii, pe care am văzut-o deja alternând între 4,6 și 4,7 grade pe Richter, în funcție de sursa pe care o alegi.

Citește și: