Cum trimiți fișiere mari prin email folosind WeTransfer

Cum trimiți fișiere mari prin email folosind WeTransfer

Dacă ți-ai dorit vreodată să trimiți fișiere mari prin email, dar clientul tău de mail nu suportă această funcție nativ, o poți face foarte simplu prin intermediul WeTransfer.

Pentru expedierea de fișiere mari prin email, WeTransfer a devenit foarte popular în ultimii ani, dar sunt câteva particularități pe care trebuie să le ai în vedere. În primul rând, fișierele expiră după doar câteva zile. În al doilea rând, există și o limită pentru dimensiunea efectivă a fișierelor.

În ultimii ani, majoritea clienților de email populari suportă o dimensiune maximă per email de aproximativ 25-30MB. Având în vedere că nevoile noastre în materie de stocare au explodat, sunt șanse foarte mari ca respectiva dimensiune să nu-ți fie suficientă. Alternative sunt multe. În cazul în care ești utilizator de Dropbox, Mega, OneDrive, Google Drive sau alte serviciu de cloud, îți poți partaja fișierele dorite direct de acolo prin email sau orice aplicație de chat.

În cazul în care nu vrei să-ți faci un cont de cloud doar în acest scop, WeTransfer îți permite să trimiți prietenilor fișiere de până la 2GB. În plus, nu există limită pe numărul de email-uri pe care le poți trimite cu maxim 2GB atașați. Singurul detaliu important de reținut este că, indiferent dacă sunt sau nu descărcate fișierele respective de pe serverul WeTransfer, vor dispărea în 7 zile. Dacă ești împăcat cu aceste detalii, poți trece mai departe.

Intră pe WeTransfer.com folosind browserul tău favorit. Dacă ești întrebat, ce variantă a serviciului te interesează, optează pentru cea gratuită. Apasă pe Add your files în stânga și selectează-ți fișierele de pe hard disk pe care le dorești expediate. Așteaptă până sunt urcate pe serverul WeTransfer. Tastează adresa sau adresele de email ale destinatarilor în câmpul ”Email to”, separate prin tasta Enter. Poți expedia un email în această manieră la maxim trei adrese de email diferite.

Completează-ți adresa proprie în câmpul ”Your email” și, eventual, tastează un mesaj care vrei să însoțească fișierele respective. După ce ai parcurs acești pași, apasă pe butonul Transfer. După doar câteva minute, ar trebui să primește în email, atât tu, cât și destinatarii, un link pentru descărcarea fișierelor respective. Mecanismul este cât se poate de simplu și nu implică vreun risc.

Etichete: