05 ian. 2017 | 10:05

Cum transferi un fișier prin internet, dar fără cloud

TUTORIALE
Cum transferi un fișier prin internet, dar fără cloud

Un nou website reprezintă cea mai facilă soluție dacă vrei să știi cum transferi un fișier între două sisteme printr-un browser web fără a-l urca într-un servicu cloud.

Există foarte multe servicii online care îți permit să-ți salvezi fișierele. Acestea poartă numele de servicii cloud și sunt disponibile atât în variantă gratuită, cât și contra cost. iCloud, One Drive, Google Drive, Dropbox, Mega, WeTransfer sunt doar câteva exemple. Fiecare dintre acestea îți permite și să partajezi un fișier urcat cu unul sau mai mulți prieteni în câțiva pași simpli. Dacă vrei însă să transferi un volum mare de date fără ca acestea să fie salvate într-o locație intermediară, sistemul se complică.

În mod surprinzător, o echipă de dezvoltatori au creat o pagină web pe care o poți folosi pentru transferuri de tip P2P sau peer-to-peer. Asta înseamnă că, prin intermediul unei conexiuni la internet, poți transmite unui amic din Statele Unite sau din București o nuntă de 15GB, fără să fii stresat că nu găsești un serviciu de cloud care să-ți ofere acest volum de spațiu gratuit. Singurul deficit al acestei soluții este că transferul se realizează cu fiecare persoană în parte dacă vrei să transmiți aceleași documente mai multor persoane, iar o viteză decentă de upload este necesară pentru a nu pierde foarte mult timp. De asemenea, în mod evident, nu poți închide fereastra de browser prin intermediul căreia se realizează transferul până când nu s-a finalizat.

Trecând peste aceste detalii, adresa web cu pricina este cât se poate de ușor de reținut. takeafile.com. În română, aceasta este o invitație ca cineva să ia un fișier. După ce ai intrat pe respectiva pagină web, prin intermediul drag and drop sau folosind butonul +, poți atașa unul sau mai multe fișiere pentru a fi trimise. Dacă este vorba de mai multe documente selectate simultan cu tasta CTRL apăsată, acelea vor fi transformate în mod automat într-un fișier ZIP pentru a fi descărcate mai ușor de destinatar. Nu trebuie să îți faci un cont pe Take a file, întregul transfer se realizează în mod anonim.

Imediat după ce ai ales documentele, vei primi un link pe care trebuie să-l partajezi cu persoana de la capătul celălalt al firului. Poți trimite acel link prin email sau printr-o aplicație de chat și se generază automat și un cod QR cu același scop. În momentul în care cineva va deschide respectivul link va întâmpina un buton de download și va începe descărcarea direct din computerul tău. Dacă vrei să afli cum transferi un fișier între două sisteme, s-ar putea să nu existe o soluție mai simplă decât atât.takeAFile cum transferi un fisier intre doua sisteme prin internet File-transfer-

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele