07 nov. 2018 | 16:33

Cum o să ștergi, în sfârșit, mesajele de pe Facebook Messenger

ACTUALITATE
Cum o să ștergi, în sfârșit, mesajele de pe Facebook Messenger

Funcția prin care să ștergi mesaje pe Messenger, și chiar să dispară, va fi implementată de Facebook. În octombrie am aflat cum va arăta, acum aflăm timpul în care poți șterge un mesaj.

Cea mai așteptată opțiune pentru Facebook Messenger va fi ștergerea mesajelor. Deja o poți face pe WhatsApp și e timpul să fie o opțiune în cât mai multe aplicații de chat. Conform notelor pentru versiunea 191.0 pentru iOS, Messenger îți va lăsa 10 minute la dispoziție ca să ștergi mesaje.

Prima dată când au apărut informații concrete despre noua opțiune a fost în aprilie. În octombrie, am aflat că atunci când vei dori să-ți „iei mesajele înapoi”, îți va apărea o casetă de informare prin care afli că mesajul nu va mai fi vizibil nici ție, nici persoanei respective.

Mecanismul Facebook nu este neapărat revoluționar, dar are câteva beneficii semnificative, dacă respecți timpul de 10 minute. Probabil că nu-ți va fi de mare ajutor pentru mesajele trimise la beție, în creierii nopții, dar îți va fi de ajutor când trimiți ceva în caseta greșită de chat.

Mai e însă nevoie de o clarificare. Poți șterge și acum mesaje din Facebook Messenger, doar că ele nu dispar și pentru cealaltă persoană. Practic, doar tu vezi că le-ai șters.

Orice mesaj șters de pe Facebook Messenger dispare acum doar din istoricul tău al conversației. Nu contează cât de rapid ești. Indiferent dacă au trecut două secunde, 10 minute sau cinci zile de când ai trimis un mesaj, din momentul în care ai apăsat pe butonul de expediere, acesta a ajuns online și, implicit, la destinatar.

Cu cele 10 minute pe care le vei avea în Facebook Messenger pentru ștergere, ar trebui să te ajute cât de cât. Dacă nu, poți rămâne la chat pe WhatsApp, unde ai o oră. Sau să cauți o aplicație ceva mai flexibilă.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele