23 feb. 2017 | 00:10

Cum ștergi un mesaj pe Facebook Messenger pe web și mobil

TUTORIALE
Cum ștergi un mesaj pe Facebook Messenger pe web și mobil

Nu e greu să înveți cum ștergi un mesaj pe Facebook Messenger, dar e bine să știi care sunt limitările acestei operațiuni.

Sunt multe motive pentru care ți-ai dori să ștergi un mesaj trimis pe Messenger. Poate organizezi o petrecere și nu vrei ca persoana importantă din viața ta să afle detaliile. E posibil să fi trimis o parolă unui prieten și ți-ai dori să nu o afle nimeni din greșeală în momentul în care îi arăți cuiva ceva pe telefon. Indiferent de circumstanțe, nu este foarte complicat să afli cum ștergi un mesaj pe Facebook Messenger. Important este să știi care sunt problemele soluționate prin acest proces și care sunt detaliile care s-ar putea să te dezamăgească.

Orice mesaj șters de pe Facebook Messenger va dispărea doar din istoricul tău al conversației. Interlocutorul este imun la gestul tău și rămâne la latitudinea sa dacă va face sau nu același lucru. Nu contează cât de rapid ești. Indiferent dacă au trecut 2 secunde, 10 minute sau 5 zile de când ai trimis un mesaj, din momentul în care ai apăsat pe butonul de expediere, acesta a ajuns online și, implicit, la destinatar. Singurul gest pe care îl poți face este să-l ștergi de la tine, ca în cazul în care îți intră cineva pe mobil să nu-l mai poată vedea. Interlocutorul îl va putea citi în continuare pe orice dispozitiv, indiferent dacă a fost sau nu online la momentul expedierii. Cum stergi un mesaj pe Messenger web

Cum ștergi un mesaj pe Facebook Messenger pe PC sau Mac

Dacă obișnuiești să folosești Messenger pe web, ar fi bine să înveți cum ștergi din acel istoric al conversațiilor un mesaj. Primul pas este să găsești conversația cu pricina, fie în fereastra de dialog de pe Facebook, fie accesând www.messenger.com. Dacă folosești Facebook, funcția de ștergere a unui mesaj nu este disponibilă decât din secțiunea Messages în dreapta sus, accesând ultimul buton din partea de jos a respectivului meniu – View All in Messenger. În câteva momente, ar trebui să întâmpini o interfață similară cu cea din captura de ecran de mai sus.

Din meniul din partea stângă, găsește persoana căreia i-ai trimis un mesaj care ți-ai dori să dispară. Dacă nu era evident, doar mesajele albastre pot fi șterse, cele trimise de tine. Cu un click dreapta pe respectivul mesaj sau un click stânga în dreapta mesajului, imediat vei avea un buton marcat Delete deasupra acelui text. Folosește-l cu încredere, dar nu uita că mesajul va rămâne în inbox-ul destinatarului.

Cum stergi mesaje pe Facebook Messenger

Cum ștergi un mesaj pe Facebook Messenger pe iOS sau Android

Cei mai mulți dintre noi poartă discuții folosind Messenger pe smartphone. Avantajul acestei versiuni constă în nivelul de accesibilitate sporit și în volumul mai mare de opțiuni pe care le ai la distanță de o atingere. În ceea ce privește ștergerea unui mesaj, este suficient să atingi prelungit un mesaj expediat de culoare albastră și în câteva secunde va fi afișat un meniu contextual. Tot de acolo poți copia mesajul în cazul în care vrei să-l păstrezi în altă parte sau îl poți pasa la altcineva în exact aceeași formă cu Forward. Un tap pe Ștergeți va șterge mesajul definitiv din istoricul tău de dialog. Un al doilea tap în afara meniului va ascunde opțiunile apelate.

Rămâne să vedem dacă se va implementa vreodată un sistem prin care mesajele șterse să dispară atât de la expeditor, cât și de la destinatar. Nici măcar nu contează dacă vor exista o serie de condiții pentru materializarea acestei funcții. Important este să fie acolo.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele