Cum scapi de aplicațiile recomandate în Windows 10 din meniul de start

Cum scapi de aplicațiile recomandate în Windows 10 din meniul de start

Aplicații recomandate în Windows 10 reprezintă o sursă semnificativă de stres, mai ales dacă interacționezi deseori cu meniul de Start. De aceea, ar trebui să înveți să scapi de ele.

Ca să mai facă niște bani, Microsoft ți-a inclus în meniul de Start din Windows 10 o serie de aplicații recomandate. Lista aplicațiilor respective se schimbă la intervale regulate de timp, dar partea și mai problematică are legătură cu instalarea lor automată.

Nu contează dacă te-ai jucat vreodată Candy Crush sau te-a încântat vreodată FarmVille pe Facebook. Imediat după ce ți-ai finalizat o instalare proaspătă de Windows, le găsești acolo. Utilitatea lor este irelevantă, iar prezența lor nu este opțională.

Din fericire, există totuși o soluție permanentă prin intermediul căreia le poți dezactiva. După aceea, trebuie doar să le dezinstalezi pe cele pe care le ai deja. Procesul de dezinstalare este cât se poate de simplu. Faci click dreapta în bara de Start pe icoanele programelor de care nu ai nevoie.

Din meniul contextual, optezi pentru Uninstall. Aștepți câteva secunde și ar trebui să dispară. Există și scurtături către reclame din AppStore menite să te convingă să le instalezi. Dacă dai peste una, optează pentru Unpin from Start, pentru că Uninstall nu va fi disponibil.

[readmore]

Pentru a scapă de recomandările la alte aplicații sau de alte reclame agresive care nu au ce căuta în meniul de Start, trebuie să intri în Settings, după ce ai dat click pe Start. Din ecranul principal al noii ferestre, optează pentru Personalization.

Aici te interesează ultimul buton din stânga jos, intitulat simplu Start. Din partea dreapta, ai grijă să debifezi ”Ocassionally show suggestions in Start” (Afișează ocazional sugestii în Start). Modificările făcute aici se aplică în timp real, nu există un buton suplimentar pe care trebuie să apeși. Este suficient să închizi fereastra de la X, din dreapta sus.

Aplicatii recomandate Windows 10

Citește și: