20 ian. 2017 | 08:21

Microsoft tocmai a introdus noi reclame frustrante în Windows 10

ACTUALITATE
Microsoft tocmai a introdus noi reclame frustrante în Windows 10

Spre surprinderea celor care credeau că Microsoft a epuizat modurile în care vă poate servi reclame în Windows 10, tocmai a fost descoperită o nouă problemă.

În urmă cu aproximativ un an, la scurt timp după lansarea Windows 10, au fost descoperite o serie de reclame și elemente promoționale în cel mai nou sistem de operare Microsoft. Pentru a le dezactiva pe cele mai multe dintre ele am scris un tutorial la momentul respectiv. Din păcate, într-un mod cel puțin frustrant, gigantul din Redmond a găsit noi mijloace prin care să vină în întâmpinarea utilizatorilor cu oferte.

Un pic suspect este faptul că Microsoft a decis să-și lege materiale promoționale de Google Chrome, după ce a petrecut aproximativ un an încercând să ne convingă să renunțăm la Chrome pentru Edge. Conform celor de la Myce, mai mulți utilizatori de Windows 10 au început să vadă când se așteaptă mai puțin reclama de mai jos.

Prin intermediul acestui pop-up care apare în cazul în care aveți Chrome în taskbar, Microsoft speră să vă convingă să vă instalați o extensie pentru browserul Google. Intitulat Microsoft Personal Shopping Assistant, respectivul progrămel este promovat ca facilitând descoperirea de produse online la cele mai mici prețuri.

Noua extensie Microsoft este departe de a fi nouă. Aceasta are aproximativ un an de când poate fi descărcată din Chrome Web Store. În schimb, reclama companiei americane prin care sunteți invitați să o instalați este nouă. Dacă lucrurile nu erau destul de evidente, cei care au instalat extensia și-au manifestat deja frustrarea în privința funcționalității ei prin review-urile din Web Store. Cu alte cuvinte, reclama nici măcar nu încearcă să fie o referință către ceva cu adevărat util.

Partea îngrijorătoare, după cum au sesizat și cei de la Thurrott este că acest gest crează un precedent îngrijorător. Aceasta este prima reclamă din Windows 10 asociată unei aplicații ce nu este creată de Microsoft. În cazul de față este vorba Google Chrome, chiar dacă extensia din spate este dezvoltată de gigantul din Redmond. Ca urmare, există posibilitatea ca dezvoltatori terți să vă poate servi reclame similare asociate propriilor aplicații, în cazul în care compania lui Satya Nadella decide să permite acest lucru.

chromead

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele