Game of Thrones, ghid de supraviețuire: cine are șanse să rămână în viață

Game of Thrones, ghid de supraviețuire: cine are șanse să rămână în viață

Dacă ești fan Game of Thrones, probabil că nu doar o dată te-ai întrebat dacă ai supraviețui universului creat de George R. R. Martin.

Surprinzător, există un studiu care arată cine are șanse mai mari să supraviețuiască în Game of Thrones, realizat de epidemiologii de la Macquarie University din Australia. Astfel, au descoperit că personajele nobile și cele feminine sunt cele care supraviețuiesc mai mult decât orice alte personaje. Mai mult, disponibilitatea de a trăda alianțele este și ea o strategie bună de supraviețuire.

Studiul a fost publicat în jurnalul Injury Epidemiology, unde poate fi accesat de oricine. Cercetătorii descriu scopul studiului lor ca fiind examinarea ratei mortalității personajelor din serial – asta și scuza de a „revedea primele șapte sezoane înainte ca sezonul final să ajungă pe ecranele de televiziune din toată lumea”. Studiul nu a avut nevoie de finanțări, din moment ce cercetătorii aveau deja toate DVD-urile Game of Thrones în colecțiile personale.

Cercetătorii au descoperit că 73,7% din morțile din serial au fost cauzate de răni la nivelul capului sau gâtului. Mai apoi, 11,8% din morți vin în urma arsurilor, iar 4,8% în urma otrăvirii. În toate cele șapte sezoane, doar două persoane au murit din cauze naturale – Maester Aemon și Old Nan.

„Riscul morții este mare printre presonajele din Game of Thrones”, a zis epidemiologul Reidar Lystad, de la Australian Institute of Health Innovation. „Pe la sfârșitul sezonului șapte, mai bine de jumătate din personaje muriseră […] morțile violente fiind cele mai întâlnite până acum”.

Timpul mediu de supraviețuire pe ecran al unui personaj este de 28 de ore și 48 de minute, extremele fiind de 11 secunde și 57 de ore și 15 minute. Mai mult, riscul de a muri în prima oră pe ecran este de 14%.

Rezultatele nu sunt surprinzătoare pentru fani, dar este fascinant că o echipă de cercetători a fost atât de fascinată de un serial încât au dedicat un studiu întreg acestuia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Live Science