Cum resetezi Safari pe iPhone și activezi navigarea privată

Fiecare utilizator de iPhone sau iPad folosește intens browserul Apple. Ca urmare, ar fi bine să știi cum resetezi Safari pe orice iDevice.

Din multe puncte de vedere, Safari este un browser perfect. Deși există multe alternative în Apple AppStore, majoritatea utilizatorilor de iDevice-uri se rezumă la utilizarea aplicației care vine preinstalată pe iPhone. Aceasta este capabilă de foarte multe lucruri și, prin prisma faptului că este ancorată nativ în sistemul de operare, ar putea fi un pic mai sprintenă decât Chrome sau Firefox.

Trecând însă peste particularitățile de performanță, în timp, Safari ajunge să strângă foarte multe date. Tot istoricul tău de navigare este la un tap distanță. În același timp, site-urile navigate salvează cookie-uri pe terminalul tău împreună cu un volum mare de fișiere care s-ar putea să-ți ocupe spațiu inutil. Ca urmare, odată pe săptămână sau la fiecare câteva săptămâni, ar fi bine să resetezi Safari, atât pentru a câștiga un pic de spațiu în plus, cât și pentru a-ți ascunde activitatea online de persoane străine. Este important de reținut că acest proces nu-ți va șterge semnele de carte sau bookmark-urile și nici lista de lectură. Dacă obișnuiești să-ți salvezi parolele pe care le folosești la navigare în Safari, acelea vor fi de asemenea imune la procesul de resetare.

Dacă te-ai decis că vrei să înveți cum resetezi Safari pe orice iPhone sau iPad, primul pas este să intri în Settings sau Configurări la secțiunea Safari. Din acest punct, ai două opțiuni. Dacă vrei doar să câștigi niște spațiu, apasă pe Avansa sau Advanced la capătul de jos al listei de opțiuni. Fă un tap pe date site-uri web și apasă la în partea de jos pe Eliminați toate datele. Dacă vrei să ștergi întregul istoric de navigare, cookie-uri și alte date de navigare, apasă pe butonul Degajați istoricul și datele site-urilor. Confirmă inițierea procesului printr-un tap pe butonul roșu.

Ca referință pe viitor, dacă vrei să navighezi pe internet și să nu știe nimeni pe site-uri ai intrat când îți pune mâna pe telefon, poți folosi modul privat din Safari. Similar cu Incognito pe Chrome sau Firefox, acesta este disponibil în spatele butonului pentru accesarea taburilor deschise din Safari, din dreapta jos. Apasă pe Mod Privat în stânga și apasă pe + pentru a deschide un tab nou. Fiecare pagină web accesată în această manieră nu este salvată nicăieri și nu stochează date pe telefon.

Alexandru Puiu
16:11 21.01.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video