06 mart. 2018 | 11:30

Cum oprești actualizările din Windows 10, deși nu ar trebui s-o faci

TUTORIALE
Cum oprești actualizările din Windows 10, deși nu ar trebui s-o faci

Actualizările din Windows 10 pot fi o sursă semnificativă de stres, în funcție de ce faci pe PC. De aceea, ar fi bine să știi cum poți să le oprești.

Încă de la prima versiune a noului sistem de operare, actualizările din Windows 10 au fost o sursă semnificativă de frustrare pentru utilizatorii de computer care petrec foarte mult timp în fața monitorului. Nimic nu te-a supărat mai tare decât să faci o randare în Adobe Premiere, doar pentru a vedea că Microsoft îți repornește sistemul de dragul unui update. Setul de circumstanțe nu ar fi atât de frustrant, dacă nu s-ar întâmpla atât de des. Uneori, primești un update sau două chiar și de câteva ori pe săptămână, iar cele mai multe dintre ele necesită un restart.

Cum dezactivezi actualizarile la Windows 10 settings

Dacă ai cea mai recentă versiune de Windows 10, metodologia de instalare a actualizărilor a devenit un pic mai flexibilă. Dacă efectuezi de exemplu o recuperare de date și vrei să ai computerul pornit timp de câteva săptămâni săptămâni, abia după Fall Creators Update a fost introdusă o opțiune prin care să pui pe pauză instalarea de update-uri.

După cum se poate vedea în captura de mai sus, este suficient să faci click pe Start, să tastezi Windows Update și să accesezi Windows Update Settings. La baza respectivei ferestre, vei vedea un buton marcat Advanced Options. Fă click pe el și optează pentru Pause Updates folosind switch-ul de dedesubt. După ce l-ai activat, vei avea 35 de zile de liniște, cu mențiunea că, după respectiva perioadă, actualizările amânate se vor instala forțat și computerul îți va fi repornit.

Windows 10 update noupdatestopÎn cazuri extreme, există un instrumente software dedicat prin intermediul căruia poți să oprești update-urile la Windows pentru totdeauna. Personal, nu recomand această variantă deoarece, cred că actualizările sunt benefice pentru securitatea și performanța unui PC. Dacă ești decis să ignori acest detaliu, descarcă Win Update Stop de la această adresă.  Instalează-l și pornește-l. După câteva secunde, vei întâmpina o fereastră precum cea de mai sus. Apasă pe Disable, dacă vrei să oprești actualizările din Windows 10. Pornește același utilitar și apasă pe Enable, dacă te-ai răzgândit.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele