Cum faci colaje video în Windows 10 Fall Creators Update

Cum faci colaje video în Windows 10 Fall Creators Update

Dacă îți place să postezi amintiri animate pe Facebook, Twitter sau alte rețele sociale, ar fi bine să ai în vedere cum faci colaje video în Windows 10 Fall Creators Update.

Microsoft continuă lansarea de actualizări regulate pentru cel mai nou sistem de operare ieșit din Redmond. În acest ritm, Windows 10 are mari șanse să fie ultimul sistem de operare major creat vreodată de Microsoft. Schimbările ulterioare de funcționalitate sau interfață vin la pachet sub forma unor update-uri precum recent lansatul Windows 10 Fall Creators Update.

Dacă tot are în titlu termenul Creator, trebuia să ne așteptăm la faptul că inginerii Microsoft s-au străduit să faciliteze realizarea de conținut foto video în doar câțiva pași simpli. Dacă vrei să faci colaje video în Windows 10 Fall Creators Update, este suficient să pornești aplicația Photos. Aceasta a fost reinventată de la zero și te ajută mult mai mult să-ți găsești rapid fotografiile, să le editezi într-un mod simplu și eficient sau să le integrezi într-un proiect mai complex. Din doar câteva clickuri, poți atașa text pe fotografii, filtre, efecte 3D și nu numai.

Pentru a începe să lucrezi la un clip video pe care să-l poți posta după aceea pe Facebook, este suficient să navighezi prin galeria ta de imagini și să bifezi printr-un click în dreapta sus câteva dintre cele pe care le vezi ca făcând parte dintr-o singură amintire. Imediat după, apasă în dreapta sus pe + Add To. În noua fereastră, selectează New video. Opțional, poți defini un nume pentru noul tău proiect. Confirmă inițierea proiectului printr-un click pe Create Video.

Formatul implicit al clipului s-ar putea să te încânte, dar poți cu ușurință să adaugi alte câteva imagini la proiect sau să elimini unele existente. În dreapta sus ai câteva teme dintre care poți să alegi și coloane sonore (Music). Pentru a edita aspectul unei singure poze din colajul video, selecteaz-o din bara de jos și apasă pe Filter, Text sau Motion. Dacă tot este evident ce se întâmplă când faci click pe filtre, este bine să știi că din secțiunea Text poți să atașezi un titlu proiectului tău. ”Motion” te lasă să alegi tranzițiile între cadre într-un mod intersant.

La final, dacă ești mulțumit de rezultate, apasă în dreapta sus pe Export or Share. Optează pentru unul dintre nivelurile de calitate printr-un click și așteaptă câteva momente sau câteva minute. Produsul final va apărea în Pictures\Exported Videos.

Citește și: