07 aug. 2018 | 20:00

Pe ce telefoane poți să ai Android Pie mai repede decât oricine

ACTUALITATE
Pe ce telefoane poți să ai Android Pie mai repede decât oricine

Android P a apărut, în sfârșit. în mod oficial. Cei de la Google se laudă că e cel mai bun Android de până acum și îl poți avea și tu, dar cu unele condiții.

Android vine sub forma unui nou sistem de operare, cu un nou nume de desert. Android P, adică Pie, care înseamnă plăcintă și este noua mândrie Google, anunțată anul acesta cu câteva luni în urmă.

Android P promite o autonomie a bateriei prelungită, indiferent de capacitatea acesteia, datorită accentului pus pe rețele neurale și algoritmi de inteligență artificială ce reglează consumul hardware în funcție de aplicațiile și funcțiile pe care le folosești.

Android P îți simplifică și îmbunătățește experiența de utilizare a telefonului și acum poți să beneficiezi și tu noile avantaje.

Care vor fi primele telefoane cu Android P

Deocamdată Android P este compatibil doar cu telefoanele Google Pixel și Essential Phone. Următoarele telefoane care vor beneficia de Android Pie 9.0, vor fi, în primul rând, cele mai noi modele de la Nokia, produse de HMD Global. Nokia 7 Plus va fi cel mai probabil primul telefon al brandului care va primi Android P.

Nokia 7 Plus este modelul cu care se laudă în acest moment cei de la HMD, în care au investit ceva mai mult, pentru a-l echipa cu specificații de top și vor să fie printre primele de pe piață care va primi noul update de sistem pentru Android Pie.

În general, este o serie de telefoane chinezești care ar putea primi în cel mai scurt timp Android 9.0, dar update-ul e mai mult o strategie de marketing pentru companiile din China, ca să mai „crească” în ochii clienților.

Pe o listă publicată la scurt timp după dezvăluirea noului sistem de operare în cadrul evenimentului Google I/O din luna mai, apăreau denumirile mai multor telefoane care „stau la coadă” pentru a primi Android 9.0. Printre ele se numără și Xiaomi Mi Mix 2S, care a apărut în această primăvară și care ar trebui să fie printre primele telefoane pregătite pentru un upgrade esențial.

Vivo așteaptă la rând pentru modelul Vivo X21 UD. Este acel telefon al cărui nume nu-ți spune prea multe, dar specificațiile îl califică drept un smartphone de top, cu ecran cu crestătură, diagonală de 6,28 inci, tehnologie Super AMOLED, cu rezoluție de 1080 x 2280 pixeli. Android P se potrivește la fix cu Vivo X21 UD, cel puțin teoretic deocamdată.

Oppo R15 Pro este o altă „chinezărie” care așteaptă pentru upgrade-ul la noul Android. Este tot un telefon de top, cu procesor Snapdragon 660 și cu memorie RAM de 6 sau de 128 GB.

Nu în utlimul rând, OnePlus 6, care a fost atât de lăudat, dar și criticat pe măsură, stă la rând pentru noul sistem de operare de la Google, iar HTC, Huawei, dar și Samsung le-ar putea urma până la sfârșitul acestui an.

Cum instalezi Android Pie pe orice telefon Google Pixel chiar acum

Ai două modalități prin care poți dobândi Android P, chiar dacă a venit cu o altă versiune preinstalată, adică Android Oreo.

Prima opțiune este să aștepți notificare din partea sistemului pentru a face update la noul sistem de operare. Dacă te afli în România, mai ai de așteptat până la actualizarea automată.

Dacă nu ai răbdare și deții unul dintre telefoanele Pixel sau Essential Phone, atunci poți face chiar tu upgrade-ul, dar trebuie să fii atent și nu e recomandat celor care nu stăpânesc destul de bine setările de sistem.

Dacă vrei să pui “manual” Android Pie pe telefon, trebuie să descarci fișierele de instalare originale direct de la Google. Trebuie să citești cu atenție instrucțiunile de pe pagina oficială și să fii sigur că device-ul pe care-l ai e compatibil.

Nu e ca instalarea Windowsului, așa că dacă nu te pricepi, mai bine aștepți notificarea pentru update automat. În acest fel vei ști dacă device-ul tău e compatibil. Dacă vrei să încerci, poți citi ghidul de aici.