Android P a fost lansat oficial și numele e cel puțin ciudat

Android P a fost lansat oficial și numele e cel puțin ciudat

După câteva luni de speculații pe marginea celui mai nou sistem de operare pentru mobile ieșit din Mountain View, Google a anunțat oficial versiunea finală de Android P 9.0. Cu această ocazie, am aflat că P vine de la plăcintă sau Pie.

Android 9 Pie este următoarea versiune majoră de Android. Aceasta a fost lansată în mod oficial de Google în urmă cu mai puțin de 24 de ore și poate fi deja testată în cazul în care ești un mândru posesor de smartphone Pixel, Pixel 2, Pixel XL sau Pixel 2 XL. În orice alt set de circumstanțe, vei avea destul de mult de așteptat pentru a profita de noul Android P.

Dispozitivele de la alți producători de mobile care au fost înscrise în programul beta de Android P, vor primi versiunea finală Plăcintă înainte de finele perioadei de toamnă (octombrie – noiembrie).

Android Plăcintă este a noua versiune majoră a sistemului de operare creat de Google pentru gadgeturi portabile, smartphone-uri și tablete. Acesta succede Android Oreo lansat în urmă cu aproximativ un an. De această dată, accentul se pune pe rețele neurale și algoritmi de inteligență artificială care conlucrează pentru a-ți face telefonul mai deștept și viața mai ușoară. battery-brightness

Rețelele neurale își vor face simțită prezența în toate colțurile sistemului de operare, mai ales când vine vorba de eficientizarea consumului energetic. Prin funcția Adaptive Battery, telefonul va identifica aplicațiile cu care interacționezi mai puțin și va restricționa resursele hardware ce pot fi utilizate de ele, cu scopul sporirii autonomiei. Adaptive Brightness există de mult timp, dar în Android P, va fi și mai eficient în ajustarea luminozității ecranului în funcție de locația în care te afli de activitatea pe care o întreprinzi pe aparat.

Pe partea de eficientizare a fluxului de activități, meniul contextual al aplicațiilor va varia în funcție de momentul zilei pentru a-ți pune la dispoziție opțiunile cu care este cel mai probabil să interacționezi atunci. În plus, dacă încerci să cauți o aplicație pe Google de pe mobil, îți vor fi servite funcții pe care este foarte probabil să ți le dorești atunci și acolo.android p plăcintă 9.0

Citește și: