Cum generezi un cuprins în Word automat, în doar câțiva pași

Cum generezi un cuprins în Word automat, în doar câțiva pași

Dacă te-ai chinuit vreodată să aranjezi titluri de capitole într-o listă la sfârștiul unui document, înseamnă că ar fi bine să înveți cum generezi un cuprins în Word automat.

Microsoft Word, la fel ca Excel sau PowerPoint, include un set stufos de unelte pentru automatizarea fluxului tău de lucru și eficientizarea unor sarcini care implică o muncă de Sisif. Realizarea unui cuprins sau Table of Contents intră cu siguranță în această listă.

Centralizareatitlurilor dintr-o lucrare poate deveni foarte laborioasă în momentul în care vezi că numerele la pagini nu sunt perfect aliniate unele sub altele sau spațiul dintre punctele de delimitare este inegal.

Dinfericire, există un procesr relativ simplu pe care îl poți urmări în cazul în care te-ai decis că vrei să știi cum generezi un cuprins în Word.

În primul rând, trebuie să formatezi la fel toate titlurile din document pe care le vrei în cuprins. În acest scop, selectează primul titlu și personalizează-l după propriile preferințe. Cu el selectat, fă click dreapta pe Heading 1 în colțul din dreapta sus al meniului Home și optează pentru ”Update Heading 1 to match selection”.

Prin acest gest, ai definit faptul că așa vrei să arate toate titlurile tale din document.

Selectează fiecare alt titlu din fișierul tău Word și, cu el selectat, fă click pe Heading 1. Astfel, îl vei personaliza și Microsoft Word ”va ști” că este un titlu ce trebuie să ajungă în cuprins.

În cazul în care ai subtitluri în document pe care le dorești de asemenea în Cuprins, repetă procedura de mai sus, dar, după ce ai personalizat primul subtitlu, selectează-l și fă click dreapta pe Heading 2, optând pentru ”Update Heading 2 to match selection”.

Ultimul pas este cel mai simplu. Fă click în document unde vrei să apară cuprinsul. Din meniul References, în colțul din stânga sus, fă click pe Table of Contents. Alege unul dintre stilurile de cuprins care te încântă.

Imediat, vei avea cuprinsul cu toate tilurile de interes pe pagina dorită. Este important de reținut că fiecare element al cuprinsului poate fi personalizat. Cuvintele Table of Contents de la început pot fi înlocuite cu autohtonul Cuprins.

Citește și: