Cum oprești toate notificările enervante de pe Instagram

Numărul utilizatorilor de Instagram este în continuă creștere și un număr important de persoane au renunțat la Facebook în ultima perioadă pentru a migra pe cealaltă rețea socială a lui Zuckerberg. Din acest motiv, ar fi bine să înveți cum filtrezi notificările pe Instagram.

Din ce în ce mai mulți influenceri au migrat de pe Facebook pe Instagram. Poate ai auzit și tu că „reach-ul” este mai mare pe InstaStory și că tinde să devină inutil să mai postezi pe Facebook, mai ales dacă ai un business sau orice altă formă de pagină publică.

Din păcate, un reach mai mare și o utilizare deșteaptă a hashtag-urilor nu se reflectă doar într-o expunere sporită. În schimb, dacă nu ești atent, vei primi zeci sau sute de notificări în fiecare zi. Nu ajută nici lansarea IGTV, Instagram Live, DM și altor câteva funcții pe care nu le-ai folosit probabil niciodată, dar de care „te bucuri”.

Partea bună este că Instagram include un sistem foarte elaborat de personalizare a notificărilor. Astfel, după câteva minute dedicate acestui proces, vei ajunge să vezi pe ecranul de blocare al telefonului doar notificările care contează, cele care vin de la prieteni sau persoane pe care le urmărești.

Realist vorbind, nu te ajută cu nimic să vezi la trei dimineața că cineva pasionat de pisici din Australia ți-a dat like la poza impromptu pe care ai făcut cu siameza vecinului de bloc. Acele like-uri mai puțin relevante le vei vedea întotdeauna când intri pe Instagram și faci click pe inimioara din dreapta jos.

[readmore]

Dacă vrei să înveți cum filtrezi notificările pe Instagram, primul gest pe care trebuie să-l faci este să le activezi, în cazul în care, momentan, lipsesc cu desăvârșire. În acest scop, intră la Settings sau Configurări în ecranul principal al telefonului, la Notificări, caută Instagram și activează notificările de forma pe care ți-o dorești.

După ce ai bifat operațiunea de mai sus, intră pe Instagram, fă un tap în dreapta jos și un al doilea în tap pe cele trei buline din dreapta sus.

Odată ajuns la setări, accesează secțiunea de Notificări Push. În mod evident, le poți dezactiva pe toate, dar voi insista pe cele pe care le-am lăsat eu active și sub ce formă.

Notificari Instagram

Alexandru Puiu
11:22 10.07.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video