15 sept. 2018 | 15:55

Cum faci backup la WhatsApp pe iPhone și care sunt limitările

VIDEO ACTUALITATE

Dacă plănuiești să migrezi de la un iPhone la altul sau vrei să-ți resoftezi telefonul la parametrii din fabrică, ar fi bine să înveți cum faci backup la WhatsApp pe iPhone.

WhatsApp are peste 1,2 miliarde de utilizatori pe întregul mapamond. Pe lângă Facebook Messenger, este cea mai importantă și populară aplicație cross-platform de chat. Asta înseamnă că volumul de informații pe care le pasezi dintr-o parte în alta este foarte mare.

Poți trimite aproape orice în format digital prin intermediul îndrăgitei aplicații de mobil. Pentru că acele date rămân în eternitate în fereastra de dialog, nu este deloc exclus să vrei să le salvezi pentru a le porta de pe un telefon pe altul.

Procesul efectiv de facilitare a backup-ului din WhatsApp este surprinzător de simplu și implică doar câțiva pași. Ești nevoit însă să ai mai multe particularități în vedere înainte să te apuci. În primul rând, backup-ul efectuat pe un iPhone se salvează în iCloud.

Dacă ai foarte multe conversații, poze și clipuri primite, nu este exclus să ajung la câțiva GB de date aferenți copiei de siguranță. Ca urmare, s-ar putea să fii nevoit să-ți mărești spațiul disponibil în iCloud și să optezi, cel puțin, pentru achitarea taxei de 0,99 euro / lună pentru 50GB de spațiu.

A doua limitare și una care nu este foarte evidentă ține de platforma pe care poți restaura respectivul backup. Deși conceptul de copie de siguranță ți s-ar putea părea destul de universal, ești nevoit să restaurezi acel backup doar pe un alt iDevice.

Practic, l-ai realizat pe un iPhone, ai nevoie de un iPhone cu acces la același cont de iCloud pentru a-l restaura. Nu-ți poți pune conversațiile pe un Android din respectivul backup niciodată, sub nicio formă.

Dacă ești împăcat cu ideea, intră în aplicația WhatsApp pe iPhone, fă un tap în dreapta jos pe Setări, intră la Conv. sau Chat și apasă pe Backup conversație sau Chat Backup. Bifează efectuarea zilnică a unui backup și fă un tap pe Efectuați backup acum. Dacă stai foarte bine cu spațiul, bifează și ”Includeți clipurile video”.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele