Cum editezi un clip pe iPhone fără alte aplicații și să-l dai repede mai departe

Sunt multe aplicații care te ajută să decupezi clipuri pe iOS, dar nu ai nevoie de nici una dacă vrei să editezi rapid un videoclip pe iPhone pentru a-l trimite unui prieten.

Telefoanele din dotare, pe lângă faptul că au devenit niște camere foto de încredere, te ajută să imortalizezi amintiri în format video la rezoluție Full HD sau chiar 4K – Ultra HD. Nici măcar nu ai nevoie de un smartphone scump pentru a face niște filme spectaculoase sau amuzante. Din păcate, nu tot ce filmezi merită salvat pentru todeauna.

Ca urmare, ar fi bine să le mai decupezi din când în când și să păstrezi doar ce contează. În același timp, e bine să te obișnuiești să nu mai postezi pe Facebook clipuri care încep cu tine încercând să schimbi camera frontală cu cea principală sau alergând după un copil, dacă nu cumva acela este scopul scurt metrajului. Cu doar câteva atingeri, poți rămâne doar cu momentele care te încântă dintr-un videoclip.

Dacă vrei să știi cum editezi un videoclip pe iPhone, primul gest pe care trebuie să-l faci este să ai un clip pe telefon. În cazul în care nu ai, imortalizează unul nou folosind aplicația Cameră. Intră în galerie și caută-ți videoclipul pe care îl dorești editat. Apasă pe Edit în dreapta sus. Este foarte important de reținut că acest proces nu-ți va modifica niciodată filmul original. Acela va rămâne întotdeauna integral și ține de tine dacă îl vei șterge după ce ai decupat segmentul care te interesează sau nu.

După ce ai apăsat pe Edit în dreapta sus cu un clip video în prim-plan, cu degetul apăsat pe marginile din stânga și din dreapta din bara de derulare, mișcă-ți degetul spre centru. Imediat vei observa un cadran galben care îți evidențiază bucata cu care ai rămas. În orice moment poți să apeși pe Play ca să vezi segmentul decupat înainte să confirme editarea. La final, apasă pe Ok în dreapta jos. Confirmă salvarea scurt metrajului ca un clip nou.

Imediat după, îl vei vedea în galerie după filmul original. Rămâne să apeși în colțul din stânga jos pentru a-l expedia prin Mail, Mesaj, WhatsApp, Messenger sau Viber. Din același meniul, îl poți posta pe Facebook.

18:47 14.01.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video