Cum dezactivezi completarea automată a formularelor în Safari

Cum dezactivezi completarea automată a formularelor în Safari

În cazul în care ești utilizator de Safari pe Mac, ar fi bine să înveți cum dezactivezi completarea automată a diverselor formulare sau câmpuri cu care interacționezi online.

În momentul în care tastezi două cuvinte într-o pagină de internet, majoritatea browserelor salvează acea informație pentru a ți le completa automat data viitoare. Dintr-un punct de vedere, aplicația pe care o folosești cel mai mult când stai la calculator, încearcă să-ți facă viața mai ușoară.

În 2018, a devenit aproape stupid să-ți mai completezi de mână numele complet, adresa de acasă și adresa de email în momentul în care faci o comandă online. Toate acele informații există deja salvate în browser.

Pentru că există mai multe tipuri de date pe care le-ai putea completa în browser, s-ar putea să te încânte completarea automată a unora dintre ele, dar nu a altora. De exemplu, poate îți dorești ca adresa, numele și adresa de email să-ți fie auto-completate, dar nu ai aceeași părere despre datele aferente cardului de credit sau debit.

De asemenea, s-ar putea să te frustreze momentul în care cauți deseori ceva pe un site, doar pentru a vedea că imediat după ce ai tastat o literă, întregul tău istoric online iese la iveală. Din fericire, există o soluție.

Dacă vrei să dezactivezi completarea automată a formularelor în Safari pe Mac, în primul rând, trebuie să pornești browserul omonim. Fă un click pe Safari în dreapta sus și intră la Preferences. De aici, te interesează secțiunea Autofil, la fel ca în imaginea de mai jos.

După cum se poate vedea, ai patru tipuri de date care îți pot fi completate automat sau manual. Pentru că nu am nici un fel de problemă cu completarea automată a datelor de contact din agendă, a parolelor și a datelor de card, acelea au rămas bifate la mine.

În schimb, am debifat Other Forms, care face referire la toate celelalte formulare pe care le întâlnești pe internet, indiferent dacă este vorba de o căutare pe Google sau pe site-ul tău preferat de știri. Orice sugestii vor dispărea dacă bifezi acel câmp.

1 Cum dezactivezi completarea automată în Safari a formularelor

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: