Nu ai de ce să treci la Chrome, Safari 11 e cel mai rapid pe Mac

Nu ai de ce să treci la Chrome, Safari 11 e cel mai rapid pe Mac

Google Chrome continuă să fie cel mai popular browser la nivel global, dar dacă ești utilizator de Mac, ar fi păcat să nu folosești Safari 11.

În urmă cu câteva luni, în cadrul WWDC 2017, cei de la Apple au anunțat viitoare versiune a sistemului de operare proprietar pentru Mac-uri. Aceea este intitulată macOS High Sierra și include o serie de îmbunătățiri importante de performanță pentru cea mai mare parte a utilizatorilor de sisteme ieșite din Cupertino.

Printre schimbările de care ne vom bucura cu toții în toamnă, se numără și Safari 11. Cea mai recentă variantă a browserului preinstalat pe Mac-uri pare a fi mai rapidă ca niciodată. Confirmarea acestui fapt a venit de la MacWorld. Redactorii publicației americane și-au instalat versiunea beta de macOS High Sierra și, deși mai sunt câteva particularități ce trebuie finisate, a putut fi testată fără problema performanța Safari 11, comparativ cu celelalte browsere.

Din totdeauna, pe lângă Safari, utilizatorii de Mac-uri și-au putut instala Chrome, Firefox, Opera și nu numai în materie de browsere. Mulți au fost de părere din totdeauna că Safari este mai eficient energetic pe un sistem Apple decât alte browsere, dar viteza nu a fost neapărat punctul său forte. Situația se pare că se va remedia în momentul în care vom avea cu toții pe sisteme macOS High Sierra.

În urma testelor realizate de MacWorld, Safari și-a dominat concurența. În aproape toate benchmark-urile folosite, Safari 11 a fost mai bun decât Google Chrome, Firefox sau Opera. În altă ordine de idei însă, performanța brută este doar o parte a ecuației și nu reprezintă întregul motiv pentru care utilizatorii se orientează către un browser sau altul. În definitiv, indiferent cât de ineficient va fi întotdeauna Chrome din punctul de vedere al managementului de resurse hardware, utilizatorii îl vor folosi datorită librăriei stufoase de extensii și a integrării native cu toate celelalte servicii Google. Rămâne acum să așteptăm versiunea finală de macOS High Sierra pentru a ne forma propria opinie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: