Cum configurezi o adresă de iCloud pe Outlook și îți vezi notițele

Cum configurezi o adresă de iCloud pe Outlook și îți vezi notițele

Apple a făcut o treabă foarte bună cu îmbunătățirea serviciului iCloud de-a lungul anilor, dar dacă folosești Outlook pe sistemul personal, s-ar putea să întâmpini dificultăți în a-ți configura adresa de email de la gigantul din Cupertino. 

În momentul în care îți creezi un cont la Apple, ai posibilitatea să obții o adresă de email gratuită. De cele mai multe ori, aceasta este de forma nume.prenume@icloud.com sau, dacă este o adresă mai veche, nume.prenume@me.com. În orice caz, s-ar putea să sune destul de bine și ar fi păcat să nu o poți folosi într-un set diversificat de circumstanțe.

Din păcate, la fel ca multe alte servicii online din ultimii ani, Apple te stresează destul de mult să îți activezi autentificarea în doi pași pe contul de iCloud. După ce ai făcut acel gest, procesul de configurare al adresei de email aferente devine semnificativ mai dificil pe Outlook, Thunderbird sau orice alt client de email care nu este creat de Apple. În principiu, acest ghid este dedicat celor care vor să folosească o adresă de email iCloud pe Outlook, dar are mari șanse să se aplice și în cazul altor aplicații care refuză să se conecteze la contul tău.

În primul rând, pentru a-ți configura contul de iCloud pe o aplicație care nu a fost creată de Apple, trebui să-ți creezi o parolă pe care o vei folosi o singură dată. În acest scop, folosind browserul tău preferat, intri pe appleid.apple.com, te autentifici cu numele de utilizator și parola aferente contului tău. S-ar putea să fii nevoit să aprobi conectare de pe alt echipament Apple din posesia ta și să tastezi un cod de șase cifre. Din respectiva pagină web, apasă pe Generate Password din secțiunea App Specific Passwords. Notează parola respectivă sau lasă fereastra deschisă.

Pornește Outlook și, din meniul File din stânga sus, apasă pe Add Account. Tastează-ți adresa de email și apasă pe Connect. La pasul următor, introdu parola generată pe site-ul Apple, în locul parolei tale obișnuite. Apasă pe Ok.

După ce ai configurat un cont de email @icloud.com sau @me.com în Outlook, prin directoarele cu email-uri din stânga, vei găsi unul intitulat Notes. Acolo vei găsi toate notițele pe care le-ai salvat de-a lungul anilor.