Ce trebuie să știi despre cum Microsoft a „stricat” iCloud pe Windows

Ce trebuie să știi despre cum Microsoft a „stricat” iCloud pe Windows

Dacă ești utilizator de iPhone și depinzi de funcționalitatea iCloud pe un PC cu Windows 10, este foarte important să nu-ți faci update la ultima versiune.

În teorie, gadgeturile Apple sunt menite să funcționeze în tandem cu alte dispozitive ale aceleeași companii. Dacă te afli însă în posesia unui iPhone și a unui PC cu Windows 10, te aștepți totuși ca acestea să funcționeze împreună, datele să-ți fie sincronizate cu o intervenție minimă din partea ta și să poți face backup la smartphone prin iTunes.

Din păcate, deși există iTunes și iCloud pentru PC-uri, din greșeală, cei de la Microsoft au stricat compatibilitatea instrumentelor software de la Apple cu cea mai recentă versiune de Windows 10. Ca referință, vorbim de Windows 10 October Update cu numărul de versiune 1809. Acesta ar fi trebuit să se lanseze luna trecută, dar a început să șteargă fișierele oamenilor de pe sisteme, iar procesul de propagare a fost întrerupt. Deși a trecut mai bine de o lună de atunci, tot nu este perfect.

Mai multe persoane care și-au instalat ultimul update la Windows 10 au întâmpinat niște probleme de compatibilitate cu utilitarul iCloud. Problema este explicată în detaliu pe 9to5Mac și, în mod previzibil, este foarte frustrantă. În cazul în care încerci să rulezi iCloud pe un computer cu noul Windows 10, chiar și dacă îl ai instalat deja, vei întâmpina un mesaj de genul ”necesită Windows 7, Windows 8 sau Windows 10 (April 2018 Update) și mai vechi.”

Problema afectează în mod exclusiv persoanele care și-au instalat Windows 10 versiunea 1809 – October Update. Pentru că nimeni altcineva nu are o problemă cu el, este evident că situația deranjantă a fost provoată de Microsoft, nu de Apple. Din fericire, gigantul din Cupertino a început să colaboreze intens cu Microsoft pentru remedierea situației.

De partea cealaltă, Microsoft a început să blocheze instalarea Windows 10 versiunea 1809 pentru toate persoanele cu iCloud instalat, deoarece se vor trezi după actualizare că nu-l mai pot folosi. Între timp, dacă ai nevoie de datele tale din cloud, ar fi bine să accesezi iCloud.com folosind browserul tău preferat.