16 feb. 2018 | 21:30

Truc util în Photoshop: cum blurezi o față sau un text

ACTUALITATE
Truc util în Photoshop: cum blurezi o față sau un text

Dacă vrei să partajezi câteva poze cu cineva, dar unele elemente să fie în ceață, ar fi bine să înveți cum încețoșezi o față în Photoshop.

Adobe Photoshop este unul dintre cele mai elaborate editoare foto. Cu toate acestea, nu te obligă nimeni să-l folosești la maxim și să profiți de toate opțiunile pe care ți le pune la dispoziție. Prea puțini dintre cei care câștigă bani din popularul editor foto îl cunosc la perfecție. Același principiu se aplică și la Microsoft Word sau Excel.

Pornind de la principiul enunțat mai sus, este recomandabil să știi cum încețoșezi o față în Photoshop, chiar dacă nu înțelegi la ce ajută toate celelalte butoane din interfață. Trebuie să urmezi doar câțiva pași, iar rezultatul este personalizabil, în funcție de agresivitatea filtrului pe care îl vei folosi. În captura de mai jos, de exemplu, am folosit Gaussian Blur.

După ce ai pornit Adobe Photoshop, pentru a încețoșa o zonă dintr-o imagine, primul pas pe care trebuie să-l faci este să selectezi elementele pe care le vrei în ceață. În acest scop, poți să faci click în stânga sus pe una dintre uneltele de selecție. Eu am ales selecția dreptunghiulară și am dat click pe icoana cu dreptunghiul punctat. Fă click în imagine și, cu click stânga apăsat, definește un dreptunghi în jurul zonei de interes.

[readmore]

Pentru a încețoșa zona proaspăt selectată, din meniul principal al aplicației, accesează secțiunea Filter. Fă click pe Blur și optează pentru Gaussian Blur. Imediat după, ar trebui să vezi efectul filtrului. Pentru a-l face mai puțin agresiv, tastează un număr mai mic la Radius în noua fereastră, de exemplu 5.

Dacă vrei să nu se înțeleagă nimic, tastează un număr mare, precum 100. Rezultate se vor vedea în timp real, dacă în fereastra de Gaussian Blue este bifat Preview. Confirmă modificările cu un click pe Ok și salvează poza modificată din meniul File cu un click pe Save As.

end Cum încețoșezi o față în Photoshop

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele