Cum ascunzi că ești activ pe Messenger și ce pierzi dacă o faci

Ideea de a fi activ pe Messenger vine cu avantajele și dezavantajele ei. Indiferent dacă le conștientizezi sau nu, ar fi bine să știi ascunzi acest detaliu tehnic.

În mod uzual, în momentul în care intri pe Facebook Messenger, persoanele din lista ta de prieteni văd imediat că ești online, pentru a-ți putea scrie. În plus, dacă figurezi ca fiind online, este semnificativ mai puțin credibil că nu vezi un mesaj. Imediat, gestul tău de a nu răspunde ar putea fi interepretat ca o lipsă de respect, chiar și dacă textul recepționat nu figurează ca fiind citit. Nivelul de detaliu din Messenger este atât de mare, încât cineva poate să știe că ai fost activ în urmă cu 10 minute, nu doar în prezent.

Soluția la acest set de probleme este să să ascunzi faptul că ești online. Poți să faci gestul respectiv atât din aplicația Facebook Messenger de pe mobil, cât și din browser. Din acel moment, vei figura ca fiind offline indiferent de dispozitivul pe care rulezi Messenger, până când vei reveni asupra deciziei.

Ca referință, dacă optezi să nu știe nimeni că ești online, este important să știi că nici tu nu vei mai putea să vezi când sunt ceilalți online. Practic, nu vei mai putea profita de privilegiul pe care l-ai restricționat și tu prietenilor.

Trecând peste aceste detaliu de fond, mecanismul de activare al funcției detaliate mai sus este destul de simplu. În aplicația Facebook Messenger de pe mobil, intri pe a doua pagină din partea de jos a ecranului, dintre cele trei. Faci un tap pe poza ta de profil din colțul din stânga sus. În noua fereastră, un pic mai jos, faci un tap pe Active Status. Debifează Show when you`re active. Tot aici trebuie să revii în cazul în care te-ai răzgândit. Modificările se aplică în timp real. Poți reveni în ecranul principal de Facebook Messenger prin două tap-uri în colțul din stânga sus.

Citește și: