Cum te lasă Facebook să ștergi din Messenger mesajele trimise

Cum te lasă Facebook să ștergi din Messenger mesajele trimise
09:13 17.11.2018

De câteva săptămâni au apărut zvonuri pe marginea unui update de Facebook Messenger care îți permite să ștergi mesajele trimise. Funcția se pare că a început să fie propagată la scară largă.

Din totdeauna, ai putut să ștergi mesajele expediate prin intermediul Facebook Messenger. Gestul respectiv se reflecta însă doar în dispariția mesajelor de pe propriul dispozitiv sau sistem. Ele erau în continuare afișate pe terminalul destinatarului. De acum înainte, vei avea însă o fereastră de timp în care le poți șterge atât de la tine, cât și de la el sau de la ea.

Pe WhatsApp, un alt serviciu Facebook, ai de mult timp posibilitatea să ștergi mesajele expediate definitiv, de la unul sau mai mulți destinatari. Era doar o chestiune de timp până când se bucuri de același nivel de confort pe Messenger. Inevitabilul s-a produs și, din momentul în care ai expediat un mesaj, ai zece minute să-l ștergi definitiv.

Deși intenția este lăudabilă și e de apreciat că te ajută ”să iei înapoi” un mesaj neintenționat, soluția nu este chiar atât de simplă. Dacă vei începe să profiți de noua funcție, trebuie să ai în vedere că mesajul îi va dispărea destinatarului din Messenger, când îl ștergi, dar dacă s-a reflectat deja într-o notificare, cu aceea nu poți interacționa.

Mulți posesorii de smartphone au început să ascundă conțintul mesajelor din WhatsApp sau Messenger de pe ecranul de blocare, dar asta nu înseamnă că mesajul pe care tocmai l-ai șters nu este deja fixat în centrul de notificări al destinatarului. În orice caz, trecând peste aceste particularități de fond, vei fi mai liniștit în momentul în care, dacă ai grești destinatarul sau ai greșit câteva cuvinte, poți șterge complet un mesaje de pe Facebook Messenger.

Nu trebuie decât să ții degetul apăsat câteva momente pe corpul mesajului de interes și să optezi pentru ”Remove for Everyone” sau ”Elimină de la toți”. În continuare, vei putea să optezi și pentru varianta standard intitulată Remove care șterge mesajul doar de la tine.

loading...